Вхід | Реєстрація

Учениці аграрного ліцею отримали відзнаки конкурсу реклами

Учениці аграрного ліцею отримали відзнаки конкурсу реклами

Їх нагородили дипломами І-го і ІІ-го ступенів.

Днями стали відомі результати III Міжнародного конкурсу реклами «DO.IT ADS». Його організатором виступають працівники Державного університету інфраструктури та технологій і Київського національного університету будівництва та архітектури. Також представники Естонії і США.

Відповідно до конкурсних умов, учасники надсилають роботи у вигляді рекламного плаката, малюнка, колажу, відеоролика, кліпу, мультфільму чи фільму в довільному форматі. Їх оцінюють у 14 номінаціях.

Цього року двоє учениць Кобеляцького аграрного ліцею стали конкурсантками «DO.IT ADS».

Як розповіла викладач біології і хімії Ярослава Даценко, про конкурс вони дізналися з листа, що прийшов від організаторів на електронну пошту навчального закладу. Загалом на третій за рахунком конкурс було подано близько 500 робіт. Крім української молоді, свої роботи надсилали жителі Франції й Болгарії. Організатори відзначили 389 із них.

— Конкурсом зацікавилися студентки першого курсу Катя Ставицька і Світлана Покидько, які навчаються в ліцеї за спеціальністю «Перукар-модельєр, манікюрник», — говорить викладач. — Катя стала учасницею в номінації «Зелене довкілля». Її робота під назвою «Усі разом збережемо планету і подаруємо їй вінок із квітів польових» являє собою аплікацію Землі і рослин із різних матеріалів. Світлана змагалася в номінації «Професія моєї мрії». Свою роботу «Креативність у всьому» вона виконувала за допомогою техніки кінусайга. На картині зображена дівчина і ножиці.

Готувати свої роботи ліцеїстам допомагали викладачі Ярослава Даценко і Тетяна Масич.

У результаті, організатори відзначили роботу Каті Ставицької дипломом ІІ ступеня, а картину Світлани Покидько — дипломом І ступеня.

— Приємно, що серед такої кількості учасників роботи наших дівчат отримали схвальні відгуки журі і їх нагородили дипломами. Ці відзнаки стануть стимулом для участі в інших творчих заходах, — підсумувала Ярослава Даценко.

Довідково. Техніка кінусайга — це японське мистецтво створення картини з різнокольорових шматочків тканини без використання голки. Кінусайга виникла у 1987 році. Її авторкою є японка Сецу Маено, яка переосмислила стару японську традицію надавання тканині «другого життя». Наприклад, національний японський костюм — кімоно, який виготовлявся з натурального шовку, через високу вартість виробу ніколи не викидався. Шовк старого кімоно використовували для створення інших, дрібніших речей. Саме за таким принципом створюються і картини кінусайга. Сюжетами для робіт стають переважно пейзажі і люди, яких зображують стилізованими.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 червня 2021, 12:15 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації