Вхід | Реєстрація

«Битва» інтелектуалів у Решетилівці

«Битва» інтелектуалів у Решетилівці

2 червня 2021 року в місті Решетилівка в приміщенні центру культури та дозвілля проходили змагання Чемпіонату Полтавської області з шахів пам’яті Григорія Тараненка.

Це був 6-й за ліком такий турнір. Григорій Михайлович був завідуючим відділом освіти Решетилівського району і палким прихильником мудрої гри. У свій час він був кандидатом у майстри спорту з шахів.

Для участі в Чемпіонаті прибули представники Полтави, Лубен, Миргорода та Миргородського району, Карлівки, Новосанжарщини, Кобеляччини, ну і, звичайно, місцеві шахісти. Усього в турнірі взяли участь 18 шахістів, з яких 11 кандидатів у майстри спорту. Перед початком змагань всі учасники вшанували хвилиною мовчання Григорія Тараненка, а також недавно залишивших цей світ Миколу Чайку з Пирятина та Юрія Ямпольського з Кременчука.

Ну, а далі почалися самі змагання. Відразу лідерство захопили Григорій Щербов (Полтава) — майстер ФІДЕ і одночасно головний суддя змагань, та Георгій Горгола (селище Білики) — кандидат у майстри спорту України з шахів. В третьому турі жереб звів їх в очному протистоянні, де наш земляк здобув упевнену перемогу. По 3 очки з трьох можливих набрав ще один учасник Ігор Іщенко з Лубен. Партія 4 туру між ним і Георгієм Горголою повинна була дати відповідь: хто очолить турнірну таблицю одноособово. Біличанин, граючи білими, отримав матеріальну перевагу у вигляді пішака, але ця перевага компенсувалась більш активною фігурною грою чорних. Нічия.

У цей час дуже швидко почав рухатись по турнірній таблиці Леонід Чемерський, шахіст із Лубен, який розпочав турнір з нічиєї, але потім набирав очки, здобуваючи перемоги одна за другою. Хоча, відверто кажучи, йому дуже щастило, адже його суперники робили невимушені помилки в явно кращих позиціях. Але, як відомо, щастить сильним.

Шостий тур: очне протистояння двох лідерів Георгій Горгола — Леонід Чемерський. І знову в напруженій боротьбі лише нічия. Усе вирішував заключний тур. Білицький шахіст несподівано здобув легку перемогу над місцевим ветераном Володимиром Чернухіним, а Леонід Чемерський скористався помилкою ще одного ветерана Володимира Цушка з Полтави. Таким чином, до фінішу два учасники дійшли з однаковим очковим доробком, але…

Перше місце посів кандидат у майстри спорту з шахів Леонід Чемерський — 6 очок, коефіцієнт Бухгольца 26,5, другим став біличанин Георгій Горгола, у якого теж 6 очок, але коефіцієнт Бухгольца 25. І, нарешті замкнув чільну трійку призерів кандидат у майстри спорту України з шахів Валерій Кукушкін (Карлівка).    Переможець і призери були нагороджені грамотами, медалями і грошовими призами.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 червня 2021, 10:22 | Решетилівка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації