Вхід | Реєстрація

Автомеханік викрав легковик клієнта і потрапив у ДТП

Автомеханік викрав легковик клієнта і потрапив у ДТП

Гумористи повторюють, що теми для своїх монологів вони в основному беруть із життя. Ця історія теж має комічний сюжет. Щоправда, лише для читача. Адже жодній зі сторін у деяких моментах явно було не до сміху.

І хоча в тижневику є рубрика «Навмисно не придумаєш», та ця історія заслуговує на окреме місце. Тим більше, що сталася вона поряд, у Козельщині.  

7 червня в Козельщинському суді завершився розгляд справи про незаконне заволодіння транспортним засобом автомеханіком, який взявся відремонтувати автомобіль.

У судовому вироку вказано, що йдеться про уродженця Шишак, який зареєстрований як фізична особа-підприємець, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, раніше не судимий.

25 лютого о 15:30 у Козельщині клієнтка передала підсудному для проведення ремонту автомобіль «KIA SOUL», 2009 року випуску, вартістю 220 561 гривня.

Після проведення ремонтних робіт автомеханік вирішив випробувати автівку. Близько 20:30, перебуваючи за місцем свого проживання в селі Василівка, підсудний сів за кермо і поїхав у Полтаву.

Рухаючись обласним центром, на перехресті вулиці Небесної Сотні і Європейської автомеханік потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. Чоловік допустив зіткнення з автомобілем «VOLKSWAGEN GOLF» та спричинив пошкодження KIA. Згідно висновків експерта, підсудний завдав власнику транспортного засобу збитків на 43 108 гривень.

Своїми діями, що виразились у незаконному заволодінні авто, механік вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом».
15 квітня під час проведення досудового розслідування між потерпілим та підозрюваним була укладена угода про примирення.

Згідно угоди, сторони дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченого за частиною 1 статті 289 ККУ, а також щодо покарання у виді обмеження волі на 3 роки, зі звільненням від відбування покарання з випробуванням.

Також підозрюваний зобов`язався до 1 серпня виплатити потерпілому матеріальну шкоду 43 108 гривень і 10 000 моральної шкоди.

У судовому засіданні обвинувачений угоду про примирення підтримав та пояснив, що він повністю розуміє свої права та характер обвинувачення, вину у вчиненні злочину визнає повністю, погоджується на призначення узгодженого покарання.

Отож, головуюча суддя Вікторія Козир затвердила угоду між сторонами, визнала автослюсаря винним у незаконному заволодінні автомобіля та продублювала у вироку угоду між сторонами.

Отак, житель екс-Козельщинського району невдало перевірив справність відремонтованого ним автомобіля.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 червня 2021, 18:05 | Козельщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації