Вхід | Реєстрація

Найкращі фотографи — у Малому Кобелячку

Найкращі фотографи — у Малому Кобелячку
5‑го березня у Новосанжарському будинку дитячої та юнацької творчості пройшов щорічний конкурс юних фотолюбителів.
Цього року, щоб виставити на розсуд журі свої фотороботи, на конкурс приїхали більше двадцяти учасників із різних шкіл району. Першим етапом конкурсу було теоретичне завдання, в ході якого учасники відповідали на різні запитання міні-тесту. А в другому кожен учень мав продемонструвати суддям та глядачам фотографії у трьох жанрах: «Портрет», «Пейзаж» та «Жанрове фото».
Оскільки журналіст «ЕХО» вже третій рік поспіль входить до складу журі фотоконкурсу, то йому цього разу не лише довелося оцінювати роботи різних фотографів, а й порівнювати їх із фото, представленими на минулих конкурсах. Що сказати? Прогрес очевидний. По-перше, технічний. Адже з кожним роком у підлітків невпинно збільшується кількість цифрових чи плівкових фотокамер. Від цього зростає і кількість любителів фотографії та фотозйомки. По-друге, ще більш очевидним є прогрес у втіленні свого задуму в гарне фото. І цього року на конкурс юні учасники привезли кілька десятків дійсно цікавих фоторобіт. Якщо минулого року юні фотолюбителі майже не виставляли на суд журі портретів, то тепер їх було більше, ніж достатньо. Інша справа, що із жанровим фото справилися далеко не всі. Можливо тому, що деякі учасники так і не усвідомили, що жанрове фото — це якийсь рух, емоція, дія, а не статична фотографія лісу, квітки чи людини.
Після завершення теоретичної частини та представлення знімків у частині практичній, журі, яке очолювала заступник начальника відділу освіти Тамара Кусайко, взялося за підбиття підсумків. І за їх результатами досить прогнозовано переможцем цьогорічного конкурсу знову став представник Малокобелячківської школи — Юлія Величко. Фотоаматори з цієї школи під керівництвом педагога Миколи Перерви вже не в перший раз здобувають перемогу не лише «на районі», а і в області. А два роки тому учень цієї школи Владислав Перерва навіть переміг у Всеукраїнському конкурсі фотолюбителів «Моя Україна».
Друге місце цьогорічного районного конкурсу дісталося також представниці Малого Кобелячка — Ніні Бабенко. А третю сходинку п’єдесталу поділили між собою учениця Зачепилівської школи Юлія Сонник та представниця Писарівки Аліна Стрижак.
Як повідомили організатори конкурсу, у обласному етапі візьмуть участь володарки двох перших місць — учениці Малокобелячківської школи. Побажаємо їм успіху на конкурсі в Полтаві, а всім юним фотолюбителям району — лише вдалих кадрів і завжди бездоганних ракурсів.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації