Вхід | Реєстрація

Для жителів Степового придбали будинок

Для жителів Степового придбали будинок

За кошти Білицької селищної ради була викуплена капітальна будівля, яка відтепер буде використовуватися виключно для потреб громади.

Невеличке село Степове, яке колись називалося Чапаєве, знаходиться на самісінькій «околиці» Білицької об’єднаної громади. Як жартують самі жителі цього невеличкого населеного пункту, їм до Нових Санжар ближче, аніж до Біликів.

Кілька десятиліть тому, в період розвалу колишніх колгоспів, більшість будівель господарського і соціального призначення в Степовому, як і по всій Україні, банально розібрали. Той, хто жив у 90‑х, пам’ятає страшні роки, коли за лічені місяці «з лиця» землі зносили все, що перед тим десятиліттями будували.

Минули роки. І з часом люди в таких селах, як Степове, зрозуміли, що в них навіть немає місця, де можна взимку чи в добру пору зібратися, подивитися концерт, відзначити якесь свято чи, навпаки, посумувати з приводу смерті односельця.

У минулому році жителі Степового звернулися до керівництва Білицької селищної ради, до складу якої увійшло село із проханням придбати або збудувати приміщення, у якому можна було б проводити масові зібрання. І ось днями стало відомо, що прохання мешканців степового виконане.

Заступник білицького селищного голови Ігор Федь поінформував редакцію, що за 68 тисяч гривень у фізичної особи був викуплений добротний будинок загальною площею 101 квадратний метр.

Федь зазначив:

— Будівля капітальна, ні дах, ні інші основні конструкції ремонту не потребують. Є опалення, допоміжні приміщення. Тепер будинок перейде на баланс селищної ради, а використовуватимуть його для своїх громадських потреб жителі Степового.

Тепер місце для зібрань у мешканців Степового є. І лише від них самих залежить, будуть вони там збиратися, чи «розбирати», як у сумнозвісні 90‑ті.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 червня 2021, 11:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації