Вхід | Реєстрація

Нові автомобілі стануть значно дорожчими

Нові автомобілі стануть значно дорожчими

Найближчим часом у всьому світі значно подорожчають нові автомобілі. Причиною зростання цін стане коронавірус і сама автомобільна індустрія, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Першою причиною стане подорожчання сировини. Так, зросли ціни на сталь і пластик.

Не можна забувати і про дефіцит напівпровідників, через який великі компанії скоротили виробництво. Проте, для автовиробників криза коронавірусу пройшла легше, ніж очікувалося, а потім компанії навіть змогли збільшити прибуток.

Однак серйозною проблемою стала нестача електронних мікросхем, яка може викликати скорочення виробництва. За прогнозом, у цьому році буде вироблено на 4 мільйони нових автомобілів менше, що приблизно на 5 % нижче середньорічного рівня.

У той же час зростають витрати, і це може сильно позначитися на автопромі. Щоб окупити витрати, необхідний певний обсяг продукції. Якщо з цим будуть проблеми, то компанії підуть у збиток.

Загальне падіння продажів нових автомобілів на 10 % знизить операційний прибуток на 40 %. Причому, це оптимістичний прогноз, який навряд чи збудеться, навіть якщо вжити всіх заходів.

Занепад продажів, викликаний зростанням цін, створить зменшення прибутку. Якщо ж знизити ціни, щоб збільшити попит, то виробникам не вистачить комплектуючих, і компанії знову чекають збитки.

Це все призведе до подорожчання старих машин, на які збільшиться попит через брак пропозицій серед нових авто.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 червня 2021, 12:23 | Полтавщина | Фінанси
1. Rety / 26 червня 2021, 17:08
Да уж.... А зарплат як не було нормальних так і не буде.....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації