Вхід | Реєстрація

Відтепер в Україні за брехню в поданих деклараціях можна сісти у в’язницю

Відтепер в Україні за брехню в поданих деклараціях можна сісти у в’язницю

29 червня, Верховна Рада України остаточно ухвалила закон №4651 з двома правками президента України, які посилюють відповідальність "за подачу недостовірної інформації або ненадання декларації взагалі особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування".

Відповідні зміни будуть внесені до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінальний кодекс країни.

"У своїх пропозиціях Президент України запропонував виключити абзац десятий підпункту 9 пункту 2 розділу I та пункт 2 розділу II Закону і викласти підпункт 10 пункту 2 розділу I Закону в такій редакції:" 10) абзац другий статті 3663 після слів "від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин "доповнити словами" або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі строком на один рік ", - повідомили в Інформаційному управлінні Апарату Верховної Ради.

Таким чином, тепер порушники законодавства про декларування доходів можуть отримати не тільки великі штрафи, а й в особливих ситуаціях "приховування" своїх активів - до двох років "умовно" або рік реального тюремного ув'язнення.

"За" законопроект №4651 проголосували 315 депутатів, з яких 225 голосів довелося на фракцію "Слуга народу". З фракції ОТЗЖ за законопроект не віддав свій голос жоден з депутатів.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 червня 2021, 12:21 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації