Вхід | Реєстрація

Депутати заступились за лучанську пошту

Крім того, кобеляцькі обранці вирішили ще близько двох десятків питань. І прийняли звернення вже до нового Президента України Віктора Януковича. В ньому вони в чергове прохають присвоїти звання Героя України Миколі Касьяну.
Напередодні у кулуарах говорили про те, що на сесії можуть бути підняті деякі організаційні та кадрові питання. «Знавці» подейкували, що готується «переворот» зі зняттям із посади голови райради Володимира Жукова. При цьому вагомих аргументів на підтримку прийняття такого рішення ніхто не озвучував. Тому більш серйозні партійні аналітики районного масштабу списували появу таких чуток на, так званий, «поствиборний синдром». Змінились в державі Президент і Уряд, отже й «внизу» когось змінити повинні. Хоча це зовсім не є обов’язковим.
І хід сесії показав, що чутки про кадрові зміни в районній раді дійсно є лише чутками. Депутатське зібрання пройшло на диво спокійно, не чубились між собою навіть вічні опоненти — «бютівці» і «регіонали». Тому із розглядом всіх питань, винесених на повістку денну, районні депутати справились за 1,5 години, замість запланованих двох.
З десяток доповідачів взагалі не заслуховували, аргументуючи це тим, що досконально все обговорили під час засідань постійних комісій. Навіть звіт голови РДА Олега Решетила не слухали. Все ж Олег Миколайович на трибуну вийшов, заявивши: «Та дайте ж мені хоча б подякувати депутатам за співпрацю». І подякував, додавши, що не дивлячись на кризовий рік, господарство Кобеляцького району функціонувало нормально. Всі, крім Радянської, сільські ради виконали бюджет, діти вчились, медичні послуги надавались.
Побачивши Решетила на трибуні, депутати йому й питання задали, й побажання висловили. Володимир Чернявський побажав, щоб сільгоспвиробники Кобеляччини почали сіяти гречку та інші круп’яні культури. «Це ж ганьба, що Україна гречку із Китаю завозить!» — наголосив Володимир Семенович. Володимир Білоусько висловив побажання, щоб фахівці управління агропромислового розвитку надавали консультації дрібним агровиробникам. А Володимир Лелеченко розкритикував МНС за те, що кунівським понтонним мостом не займається.
Отримав свою порцію запитань і Віктор Попельнюх, який запропонував затвердити перелік платних послуг, що надаються у ландшафтному парку «Нижньоворсклянський». Зокрема, Володимир Рева сказав: «За що там платити? За те, що я на своєму велосипеді по парку покатаюсь? Ви ще за повітря гроші беріть з людей». Питали Попельнюха й таке: «Хто у вас там старший? Ви штрафуєте, рибінспекція штрафує…» На що директор парку відповів: «Якщо на території «Нижньоворсклянського» вас штрафує рибінспекція, то це незаконно. Адже на території природоохоронного фонду Правила рибальства не діють». Віктора Васильовича попросили оприлюднити через ЗМІ межі РЛП «Нижньоворсклянський». А голова райради Володимир Жуков додав: «Випустіть якусь методичку з цього приводу, а то рибінспекція, де побачить рибалку, там його і…».
Єдина дискусія на сесії виникла під час розгляду питання про долю Лучанського відділення зв’язку. Начальник Кобеляцького вузла зв’язку Галина Реутенко повідомила, що стаціонарної пошти у Лучках не буде. Туди їздитиме легковий автомобіль, як і в Перегонівку та Правобережну Сокілку. Де бабусі і дідусі чекатимуть прибуття автомобіля в мороз чи дощ, Галина Григорівна не повідомила. Лише сказала: «Та десь, якось воно вирішиться». І додала, що це нововведення запроваджується по всій Україні. Вже закуплено 220 легковиків, 18 із них їздитимуть по Полтавщині.
В залі одразу почали бурчати: «Це «Укрпошта» в когось свого машини купила» та «Краще б вони в Києві менше «джипів» собі купляли». Володимир Рева у своєму виступі з приводу лучанської пошти сказав: «Укрпошта» — це державне підприємство‑монополіст. І по закону воно повинно надавати рівні обсяги послуг як у Києві, так і в Лучках. Є в селі збитки? Покривайте їх за рахунок міських прибутків!»
Підтримав Реву і Анатолій Таранушич: «Галина Григорівна (начальник районного вузла зв’язку — ред.) є моїм колегою по Партії Регіонів. Але ми не можемо її підтримати у даному питанні. Пошта у Лучках повинна бути. Не можна залишати людей без повноцінних послуг, не можна руйнувати систему, інфраструктуру, яка створювалась десятиліттями».
А Тетяна Закупра запропонувала: «У нас, в Лівобережній Сокілці, на пошті поставили коробку для пожертвувань. І люди гроші давали. І зібрали кошти на ремонт».
В кінці-кінців депутати прийняли звернення до «Укрпошти» та інших інстанцій, в якому висловились проти закриття у Лучках відділення зв’язку.


Депутатизми :)
- Та шо ви про гречку говорите! В Україні вже сахарь по ціні наркотиків!
- Жук, тихіше! Дай другому дідові потриндіти!
- Зараз рибінспектор де побачить рибалку, та і … його.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 березня 2010, 12:21 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації