Вхід | Реєстрація

Новосанжарській бібліотеці подарували півтисячі книжок

Меценатство — річ у наш час непопулярна. Меценатами сьогодні виступають або народні депутати, або новітні олігархи, які планують цими депутатами стати. В інших випадках благодійництво теж трапляється, але набагато рідше. Про один із таких винятків ми і хочемо розповісти у цій статті.
Отже, наприкінці минулого року до Новосанжарської центральної районної бібліотеки зайшла жителька селища Ірина Корнієнко і запропонувала… подарувати майже півтисячі найменувань різноманітної літератури. Зайве говорити, що бібліотекарі погодились.
— Звичайно ж, книги нам потрібні! — сказала одна з працівниць, Людмила Олєйнікова. — Але ж їх ще треба буде кудись поставити! А вільних полиць у нас немає.
— Добре,  — відповіла Ірина Корнієнко. — Тоді я подарую вам і полиці!
Таким чином невдовзі із будинку щедрої жінки до бібліотеки перемістилися чотири книжкових шафи, полиці яких були повністю заставлені різною літературою.
— Там були підписні видання, деякі класики української та російської літератури,  — розповідає інший бібліотекар, Тамара Паттієва. — Також досить непогані книги з кулінарії та сільського господарства. Частину з них ми залишили у своєму фонді, частину передали до великих сільських бібліотек.
Журналісту вдалося поговорити із самою жінкою-меценатом. Фотографуватися біля подарованих книжних полиць вона відмовилась, але згодилася на розмову.
— Ці книги збирала моя мама — Катерина Іванівна Корнієнко — із студентських років і до останніх років життя, — розповідає Ірина Корнієнко. — Потім мами не стало і я вирішила комусь подарувати цю чудову бібліотеку. Спочатку хотіла віддати її дитячому будинку, а потім виникла ідея з центральною бібліотекою. Потім, коли дізналась, що їм нікуди буде поставити цю літературу, я вирішила подарувати і шафи.
На питання — чому жінка не продала книжки, адже за 500 примірників можна було виручити чималеньку суму — вона відповідає просто:
— Ми живемо не тільки для грошей. А книжки — це взагалі святе!
І тепер книги, подаровані Іриною Корнієнко, стали частиною величезного книжкового фонду центральної бібліотеки. І їх у будь-який час може почитати кожен бажаючий. Абсолютно безкоштовно.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації