Вхід | Реєстрація

Коронавірус відступив, а вакцинація триває

Коронавірус відступив, а вакцинація триває

Кобеляцькі та білицькі медики і чиновники підтверджують, що станом на початок липня на території обох громад немає людей, котрі хворіють на COVID-19. Але радять готуватися до осіннього наступу хвороби, а для цього отримати щеплення.

Головний лікар Кобеляцької ЦРЛ Володимир Казирод повідомляє, що зараз у ввіреному йому медзакладі лікуються від пневмонії 8 пацієнтів. Шестеро із них уже отримали негативний результат тесту на коронавірус. Ще двоє очікують повідомлення із лабораторії.

За словами Володимира Олексійовича, зараз терапевтичне та неврологічне відділення лікарні пустують. Тому навіть довелося їх об’єднати.

Наталія Джевела, заступник головного лікаря Кобеляцького ПМСД, також констатує, що хворих на ковід, які б перебували на амбулаторному лікуванні, на території громади немає. Тобто, навіть вдома ніхто на бореться із коронавірусом.

Щодо ситуації з результатами і темпом вакцинації, то медики і чиновники повідомляють наступне.
Наталія Джевела:

— Якраз сьогодні, 5 липня, отримали чергове розпорядження щодо продовження вакцинації. Будемо вакцинувати усіх бажаючих із числа тих людей, хто попередньо записався. Щеплення отримуватимуть лише дорослі. Із вакцин у наявності Пфайзер та Короновак.

Як повідомила медик, із початку кампанії з вакцинації на території Кобеляцької громади, яку обслуговує ПМСД, першу дозу вакцини отримали 2914 громадян, або 14 відсотків від загальної кількості дорослого населення. Двічі вакцинувалися лише 1674 жителі.

У свою чергу, заступник Білицького селищного голови Ігор Федь говорить так:

— У нас ПМСД створене лише в червні. Тому й загальна кількість людей, які вакцинувалися саме в Білицькому ПМСД, поки що невелика — лише сто чоловік. Але це — лише початок великої роботи. Далі темпи прискоряться.

Зараз щеплення проводять уже місцеві лікарі та медсестри, які пройшли відповідне навчання.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 липня 2021, 17:14 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації