Вхід | Реєстрація

Перше зерно 2021 прибуло в Бутенки

Перше зерно 2021 прибуло в Бутенки

Комбінат хлібопродуктів до роботи готовий і може прийняти 150 тисяч тонн збіжжя. Як завжди, перше зерно нового врожаю привезли із «Придніпрянського».

Жнивна кампанія по збору ранніх зернових урожаю 2021 року в Кобеляцькій громаді стартувала. Традиційно перші дві машини із пшеницею приїхали в Бутенки на хлібоприймальне підприємство із найпівденнішого регіону Кобеляччини — із Придніпрянського.

Особливістю 2021 року є той факт, що розпочалися жнива днів на десять пізніше, у порівнянні з кількома попередніми роками. Свої корективи в графік роботи хліборобів внесла погода. Холодна весна і дощова погода на початку червня затягли процес дозрівання пшениці. І, як кажуть самі аграрії, повноцінні жнива в поточному році розпочнуться не раніше 10 липня.

У всьому іншому — без сюрпризів. Першою пшениця достигла в найбільш південній точці громади. За кермом першого «КАМАЗу» із першим збіжжям уже традиційно був Олександр Кримчак.

Водія автомобіля, завантаженого першим зерном, зустрічали директор хлібоприймального підприємства Іван Ємельянов та його підлеглі. Іван Іванович у коротенькій вітальній промові побажав шоферу «ні гвіздка, ні жезла», а всім аграріям — щедрих урожаїв та хороших цін на збіжжя.

Уже після закінчення церемонії Ємельянов розповів, що всі необхідні технічні роботи на підприємстві проведені, воно успішно пройшло державну перевірку. Комбінат у змозі прийняти майже 150 тисяч тонн ранніх та пізніх зернових і технічних культур. Колектив збережений. Майже сто працюючих готові трудитися в кілька змін.

Станом на початок липня хлібоприймальне підприємство вже уклало більше двадцяти угод із великими агровиробниками на приймання і зберігання збіжжя.

Особливістю 2021 року стало те, що відтепер аграрії вже не платитимуть за приймання зерна. Окрім того, проведена реконструкція дає змогу оперативно розвантажувати великовагові автомобілі.

Всього ж 6 липня на комбінат привезли 36 тонн зерна. Уся пшениця відмінної якості — другого і третього класу. Її вологість — близько 14 відсотків.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2021, 10:43 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації