Вхід | Реєстрація

«Фабрику» — дітям, проблеми — дорослим

«Фабрику» — дітям, проблеми — дорослим
У минулу середу, 10 березня, у приміщенні Кобеляцької міської ради відбулося досить незвичайне зібрання. За своєрідним «круглим столом» розмістились представники громадських організацій, правоохоронних органів, виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. А говорили того дня про проблему, котра стосується як найвищого за рангом районного посадовця, так і звичайного пересічного громадянина. Говорили про забезпечення правопорядку і безпеки в місті Кобеляки.
Забігаючи наперед, потрібно сказати, що проблема охорони правопорядку і безпеки громадян є актуальною не лише для Кобеляк. Про це, зокрема, нагадав лідер районних соціалістів Микола Жук, який теж брав участь у зібранні. Микола Григорович сказав: «Громадськість, козаки, дружинники повинні допомагати міліції не лише в райцентрі. Проблеми наркоманії, пияцтва та інші негативні явища є і в Біликах, і в Бутенках. Бачимо, що міліція сама не справляється — допоможемо їм».
Саме для визначення шляхів і методів допомоги правоохоронним органам у виконанні функцій по забезпеченню громадського порядку й скликали засідання «круглого столу» вже добре відома кобелячанам «Сила громади» та ряд козацьких організацій. Підтримало цю ідею і керівництво ветеранських об’єднань міста та району.
Спочатку на «круглому столі» мова йшла про діяльність комп’ютерного клубу, в приміщенні якого проводяться азартні ігри. Про цю проблему вже неодноразово повідомляли ЗМІ, кілька сотень кобелячан підписались під зверненням з вимогою закрити цей заклад із сумнівною репутацією. Але клуб продовжував свою роботу. З цього приводу голова «Сили громади» Володимир Рева висловився так: «Ситуація зрозуміла всім, крім міліції. Все місто знає, що там грають на гроші, одні правоохоронці чомусь нічого не чують і не бачать».
Тут же, на зібранні, представнику правоохоронців, заступнику начальника Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ Олександру Хоменку продемонстрували документи, що засвідчують — комп’ютерний клуб по вулиці Шевченка у Кобеляках працює незаконно, без дозволів. Олександр Васильович пообіцяв негайно вжити відповідних заходів.
Вже під час обговорення питання про закриття клубу деякі виступаючі почали піднімати питання щодо безпечності перебування на вулицях у нічний час. Чоловік поважного віку, який не побажав представитись, звернувся до представників влади із гнівною промовою: «Та чи ви знаєте, що робиться вночі у Кобеляках!? Це ж жах якийсь! Одне йде і кричить: «Виходьте всі, я вас повбиваю!», інше сміється, як скажене. Буває, що ревуть, як бугаї, на Вічному вогні їжу готують. Зробити зауваження страшно, бо скалічать». Його підтримали кілька жінок. Вони розповіли, що живуть поряд із будівлею дискотеки «Фабрика» і кожні вихідні потерпають від хуліганських витівок п’яних та обкурених молодиків.
Міський голова Олександр Ісип дав на це таку відповідь: «Я впевнений, що 95 відсотків місцевої молоді — це порядні і дисципліновані люди. А безчинства творять оті, інші 5 відсотків. Із ними, безумовно, потрібно боротися». І розповів про польський метод боротьби із юними хуліганами. Виявляється, в сусідній країні заключаються спеціальні угоди між батьками дітей, дирекцією школи та владою. Підлітків, котрі курять і зловживають алкоголем, переводять із одного навчального закладу в інший. Якщо це не дає результату, то такий громадянин взагалі позбавляється права на освіту. Його з сім’єю навіть можуть виселити з міста.
Представник відділу освіти Наталія Масич зауважила, що в Україні подібні методи впливу на неблагополучних підлітків застосувати неможливо. Це суперечить Конституції та українському законодавству.
Більшість із промовців, які виступили на зібранні, а це — і голова райради Володимир Жуков, і депутат міськради Людмила Пряхіна, і представники політичних та громадських організацій висловили задоволення тим фактом, що громадськість міста гуртується, намагається разом знайти рішення подолання проблеми. А ось конкретні шляхи їх вирішення запропонували голова «Сили громади» Володимир Рева та один із лідерів місцевих козаків Анатолій Кучеренко. Рева висловився за якнайшвидше відновлення діяльності добровільних народних дружин, а Кучеренко заявив про готовність козаків розпочати патрулювання нічних вулиць.
Обговорювалась під час «круглого столу» і пропозиція щодо припинення діяльності дискотеки «Фабрика». Та все ж, більшість присутніх висловились за продовження її роботи. Аргументи — дітям потрібно мати місце для організованого відпочинку. А вже дорослі повинні взяти на себе вирішення проблем, пов’язаних із цим відпочинком.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 березня 2010, 12:31 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації