Вхід | Реєстрація

Проекти–переможці обласних конкурсів не залишаться без фінансування

Проекти–переможці обласних конкурсів не залишаться без фінансування

1 липня в залі засідань Кобеляцької міської ради зібралися учасники й переможці минулорічних шкільного та громадського бюджету участі Полтавської області.

Нагадаємо, що ці конкурси проводяться Полтавською облрадою, а кращі проекти шляхом голосування обирають жителі області. Реалізація проєктів‑переможців відбувається на умовах співфінансування: 50 відсотків від необхідної суми виділяється з обласного бюджету, ще 50 — з бюджету громади, на території якої втілюватиметься ідея.

Із жителями Кобеляцької громади, які подавали проекти на обидва конкурси, зустрівся міський голова Олександр Копелець. Він повідомив, що в міському бюджеті передбачений 1 мільйон гривень на реалізацію проєктів‑переможців.

Також присутні отримали сертифікати та презентаційні матеріали від Полтавської обласної ради.

 

Зона відпочинку, спорт і кіно

Переможцями Бюджету участі стали такі проекти мешканців громади.

  1. За ініціативи Лесі Калакуцької в Кобеляках, на Дитячому пляжі, мають ст ворити зону відпочинку. Облаштування прибережної зони, проведення робіт з благоустрою існуючого пляжу коштуватиме 200 000 гривень.
  2. Цього року в місті з’явиться одразу два кінотеатри під відкритим небом (по 200 000 гривень). Проект Вікторії Моренко передбачає облаштування літнього кінотеатру в парку Богдана Хмельницького», а Олени Білаш — у сквері Центральний.
  3. Проект Лізи Карпенко «BMX&скейт-паркінг», вартістю 200 000 гривень, має на меті створення зони для занять екстремальним спортом.
  4. За ініціативою Анни Блискун, на території Василівської школи установлять спортивний майданчик за 200 000 гривень. У Мартинівці біля сільського клубу збудують ідентичний спортмайданчик. Автор проекту Ольга Дектянікова.
  5. У Сінному за 200 000 змонтують автономне вуличне освітлення (проект Людмили Турпенко).
  6. Деменки теж отримають спортивно-тренажерний майданчик за 110 000.

 

Що зміниться в школах

  1. Проект  Олександра  Бражка спрямований на закупівлю комп’ютерного класу у Вільховатську школу. Вартість — 100 000 гривень.
  2. У Шенгурах вдосконалять спортмайданчик на території школи. Тетяна Шевченко підрахувала, що на це знадобиться 130 000 гривень.
  3. У Дашківській школі модернізують їдальню. Проєкт Софії Неживої коштуватиме 100 000 гривень.
  4. Згідно ідеї Альбіни Ільченко, василівська молодь займатиметься воркаутом. Спортмайданчик придбають за 100 000 гривень.
  5. Кобеляцький ліцей №1 отримає 100 000 на оновлення шкільного харчоблоку. А все завдяки проекту Анастасії Василенко.

Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2021, 14:30 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації