Вхід | Реєстрація

У Новосанжарській лікарні надаватимуть послуги з реабілітаційного лікування

У Новосанжарській лікарні надаватимуть послуги з реабілітаційного лікування

Наразі керівництво лікарні проводить заходи для отримання відповідної ліцензії.

15 червня комунальне некомерційне підприємство «Новосанжарська центральна лікарня» оголосило тендер на закупівлю реабілітаційного обладнання вартістю 410 000 гривень.

2 липня відбувся аукціон із визначення підрядника, який поставить у медичний заклад вказане в переліку обладнання. Серед двох претендентів нижчу ціну, 383 177 гривень, запропонувало полтавське товариство «ТОВ «НОРМА-ТРЕЙД».

Щоб дізнатися ціль придбання такого реабілітаційного обладнання, кореспонденти звернулися до головного лікаря медзакладу Ольги Гирі.

Ольга Василівна сказала:

— Наша лікарня працює над отриманням ліцензії з надання фізичної реабілітації і ерготерапії. У медичному закладі діє фізіотерапевтичне відділення. Саме на його базі ми плануємо надавати реабілітаційні послуги населенню Новосанжарщини і сусідніх громад.

Для цього проводимо низку заходів. По-перше, підготували персонал майбутнього відділення. Із березня два лікарі пройшли відповідне навчання у Дніпрі, а дві медсестри — на базі Полтавського коледжу. По-друге, провели тендер із закупівлі спеціалізованого реабілітаційного обладнання, так як для отримання ліцензії Національною службою здоров’я затверджений чіткий перелік спецзасобів. По-третє, займаємося організацією амбулаторного і стаціонарного лікування. Хворих із цілодобовим перебуванням розміщуватимемо в неврологічному відділенні.

Зі слів головного лікаря, реабілітаційні послуги зможуть отримувати пацієнти різного віку із захворюваннями нервової системи, хворі на неврити, параліч.

— Лікування буде безкоштовним, оскільки за кожен пролікований випадок лікарня отримуватиме кошти з Нацслужби здоров‘я. Пацієнту необхідно мати електронне направлення від сімейного лікаря чи вузького спеціаліста, — пояснила очільниця медзакладу. — Із кожним пацієнтом працюватиме бригада кваліфікованих спеціалістів, яка складатиметься із реабілітолога, ерготерапевта, невропатолога, психолога і масажиста. Для кожного хворого складатиметься індивідуальна програма лікування, що проводитиметься на сучасному обладнанні. Це і реабілітаційний комплекс, і тренажери, і бруси з перешкодою, і пересувний модуль для ходьби, тренажер-лабіринт для відновлення моторики рук, і балансувальна платформа, і пристосування для підняття ніг. Тобто, хворі отримуватимуть повноцінну реабілітацію під наглядом фахівців.
Також Ольга Гиря додала, що навчання медперсоналу майбутнього відділення лікарня здійснювала за власний рахунок. Лікарські курси коштували по 16 тисяч гривень для кожного, мед сестринські — по 4 тисячі.

Найближчим часом лікарня має підписати договір із переможцем тендеру на поставку реабілітаційного обладнання, а далі подаватиме документи на отримання ліцензії у НСЗУ.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації