Вхід | Реєстрація

Вода чиста, але…

Вода чиста, але…
11 березня зустріч членів Кобеляцької міської ради ветеранів з гостями пройшла енергійно та плідно. Цього разу за трибуною у залі засідань міськради виступали Юлія Котенко, Володимир Чернявський та Зайдулло Елбегієв.
Хотілося б розпочати публікацію з кінця зустрічі. Після закриття чергового засідання, члени ветеранської організації не поспішали розходитись по домівках. Частина з них стояла на ґанку міськради і обговорювали почуте. Зокрема, автору замітки краєм вуха вдалося підслухати, що говорили ветерани про нотаріальні нюанси, за які на зустрічі розповідав нотаріус Володимир Чернявський. Гадаю, це свідчить про те, що спілкування із спеціалістами не проходить дарма і навіть залишає по собі місце для дискусій.
Член організації Віктор Шарлаєв задавав питання усім гостям заходу, за що його, цілком справедливо, можна назвати найактивнішим учасником зустрічі. Він запитував у начальника відділу реєстрації фізичних осіб та еміграції Юлії Котенко про причину високої ціни на бланки оформлення документації. Юлія Григорівна відповіла, що бланки надходять централізовано і ціни встановлюються на державному рівні. А у Зайдулло Елбегієва, санітарного лікаря — Віктор Шарлаєв цікавився, яка вода у нашому районі — м’яка чи тверда. Лікар без вагань відповів, що ми маємо м’яку і чисту воду. Однак далі зауважив, що існує проблема з водопровідними трубами, по яких рухається водний потік до наших осель. Термін придатності цих труб становить близько двадцяти років, а по кобеляцьких вулицях місцями тягнеться водопровід шістдесятирічної давності. З цієї причини чиста вода із свердловин доки доходить до наших кранів, стає не такою вже і чистою. Тому лікар радить кип’ятити воду перед вживанням, особливо у період паводків. Також Зайдулло Ібрагімович прохає із застереженням ставитись до колодязної води, яка останнім часом може містити багато нітратів. Варто зауважити, що забрудненість колодязя цими елементами  залежить від місця, де він знаходиться. На території Кобеляцького району кількість нітратів у воді різна. Увага! Якщо ви маєте немовля віком до одного року і готуєте суміші на колодязній воді, обов’язково зверніться до санстанції. Вам безкоштовно зроблять аналіз води. Для дитини  дуже небезпечно вживати «наперевірену» воду. Якщо ж хтось із громадян бажає зробити експертизу води, то це коштуватиме близько ста гривень.
Наостанок анонсуємо, що у цьому сезоні залишились останні дві зустрічі ветеранської організації. Тож побачимось у четвер, об одинадцятій.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 березня 2010, 12:38 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації