Вхід | Реєстрація

Пухирчаста сажка атакує кукурудзу

Пухирчаста сажка атакує кукурудзу

На Полтавщині почали проявлятись перші ознаки пухирчастої сажки на стеблах кукурудзи. Наразі хвороба проявилась на 1 % рослин із слабким розвитком. Про це йдеться в щотижневому звіті Держпродспоживслужби щодо фітосанітарного стану сільгоспкультур.

Повсюди в посівах кукурудзи триває літ стеблового (кукурудзяного) метелика, відкладання ним яєць (1–8 кладок на рослину), у Запорізькій, Луганській, Одеській, Херсонській областях відродження та живлення гусениць, якими заселено 3–7 % обстежених площ, пошкоджено до 3 % рослин за чисельності 0,2–1 гусениці на кожну.

«З початком яйцекладки доцільно проводити 2–3‑кратний випуск трихограми з інтервалом 5–6 днів. При виявлені до 3‑х кладок яєць на 100 рослин випускають 50 тис. самиць трихограми на 1 га; 4–5 кладок яєць/100 рослин — 100 тис./га; 6–8 кладок/100 рослин — 150 тис/га», — сказано в повідомленні.

Ефективність ентомофага залежить від погодних умов, біологічних показників комахи, чіткого дотримання регламентів, методики та технології застосування трихограми на конкретному полі.

За виявлення гусениць шкідника за чисельності 1–2 екземпляри на рослину або 6–8 % заселених рослин у фазах 6–8 листків — викидання волоті, необхідно проводити обприскування посівів дозволеними до використання інсектицидами.

Крім того, злаковими попелицями заселено 20–100 % площ, 4–15 % рослин.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2021, 16:07 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації