Вхід | Реєстрація

Рада відправила Авакова у відставку

Рада відправила Авакова у відставку

У четвер, 15 липня, Верховна Рада звільнила міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який обіймав цю посаду з лютого 2014 року.

Заяву Авакова про відставку Рада розглянула на черговому пленарному засіданні. За рішення про звільнення міністра проголосували 291 народний депутат. Фракція Слуга народу дала 229 голосів «за», Європейська солідарність — 16, Голос — 15, депутатська група Довіра — 18, За майбутнє - 7, позафракційні депутати — 6.

Фракція Батьківщина не підтримала звільнення міністра: 14 її депутатів утрималися, троє проголосували проти. 30 нардепів ОПЗЖ не голосували за рішення щодо відставки Авакова.

Арсен Аваков — єдиний з міністрів, який зберігав свою посаду в усіх урядах після Революції гідності. За його керівництва в МВС почалася реформа поліції, проте у 2016 році команда реформаторів звільнилася з міністерства, заявивши згодом про провал запропонованих змін. Роботу Авакова неодноразово супроводжували гучні скандали — від корупційної справи щодо закупівлі рюкзаків для потреб АТО, яку розслідувало НАБУ (основним її фігурантом був син міністра Олександр Аваков), до спірного затримання підозрюваних у справі про вбивство Павла Шеремета, ймовірні докази провини яких викликали безліч запитань.

Починаючи з літа 2019 року в Україні регулярно проходили вуличні протести з вимогою відставки голови МВС. Цю хвилю початково спровокувало рішення президента Володимира Зеленського залишити Авакова в уряді Олексія Гончарука.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2021, 10:40 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації