Вхід | Реєстрація

Новенький «Отаман» для нехворощанських школярів

Новенький «Отаман» для нехворощанських школярів
Гарне, поки нове

Днями автопарк опорного навчального закладу поповнився автобусом виробництва черкаського автопідприємства.

7 липня директори закладів освіти Полтавщини отримали ключі від 18 нових автобусів. Транспортні засоби освітянам передали голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов, голова обласної ради Олександр Біленький та директор Департаменту освіти. Автобуси обслуговуватимуть навчальні заклади у 15 територіальних громадах області.

Під час свого виступу очільник ОДА наголосив, що згідно зі Стратегією розвитку Полтавської області, запланована підтримка закладів загальної середньої освіти, яких на сьогодні нараховується 74. Одним із пріоритетних напрямків являється закупівля шкільних автобусів, у тому числі і спеціалізованих, для перевезення дітей з інвалідністю. Авто використовуватимуться також для підвезення дітей на спортивні змагання й олімпіади. До кінця цього року заплановано продовжити оновлення шкільних автопарків, і в рамках реалізації обласної програми «Розвиток освітнього простору», на умовах співфінансування з місцевими бюджетами, закупити ще 10 автобусів.

Також Олег Синєгубов додав, що всі 18 авто придбані за кошти державної освітньої субвенції на умовах співфінансування з територіальними громадами. Їх загальна вартість склала 33,6 мільйона гривень (освітня субвенція — 17,8 мільйона, співфінансування — 23). Тендер із визначення постачальників авто відбувся 23 червня. Його проводили представники комунальної установи «Центр фінансово‑статистичного аналізу та матеріально-технічного забезпечення освітніх закладів Полтавської облради».

Відповідно до проведених аукціонів, замовник уклав два договори. Київська компанія «Авто-Бас» поставить для Гребінківської ЗОШ № 4 спеціалізований автобус Ataman D093 S4 з підйомником вартістю 2 088 500 гривень. Полтавське товариство «Завод Автоснаб» забезпечить школи 17 автобусами Ataman D093 S2, по 1 840 250 гривень за одиницю.

Один із цих автобусів обслуговуватиме учнів Нехворощанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Ключі від авто керівники області вручили директору школи Тетяні Грицай.

Згідно з технічними характеристиками, вказаними в тендерній документації, автомобілі випущені не раніше 2019 року випуску, обладнані 25 місцями для пасажирів, мають дизельні двигуни, відповідають екологічним нормам євро-5, обладнані механічною коробкою передач та пофарбовані в жовтий колір.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації