Вхід | Реєстрація

Заказнику «Драбинівка» пропонують змінити статус

Заказнику «Драбинівка» пропонують змінити статус

Із відповідною ініціативою виступив депутат Полтавської обласної ради Сергій Жук.

30 червня відбулося засідання постійної комісії Полтавської обласної ради з питань екології та раціонального природокористування. На ній присутні заслухали питання «Про звернення депутатів Полтавської обласної ради до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України щодо доцільності зміни статусу ботанічного заказника місцевого значення «Драбинівка». Його на розгляд комісії подав депутат Сергій Жук.

Він пояснив колегам, що в країні відбувається розорювання луків і вирубування посадок. Суть звернення депутата заключається в тому, аби змінити статус заказника з місцевого на загальнодержавний і таким чином уберегти флористично багату територію від розорювання.

Присутній на засіданні депутат Геннадій Коваленко відмовився підтримати звернення Сергія Жука, аргументувавши це тим, що рішення про зміну статусу заказника «Драбинівка» мають приймати спершу місцеві органи влади, на території якої знаходиться природоохоронний об’єкт. А вже потім обласна рада підтримає їх звернення.

У результаті, всі члени комісії, крім Коваленка, проголосували за те, аби включити питання в порядок денний сесії обласної ради, що проходила 6 липня.

Проєкт звернення був оприлюднений на сайті Полтавської облради.

Зокрема, у ньому йшлося, що «7 червня 1990 року рішенням сесії Бутенківської сільської ради урочище «Драбинівка» було оголошене пам’яткою природи місцевого значення. А 11 квітня 1992 року райрада надала урочищу статус ботанічної пам’ятки природи місцевого значення. 27 жовтня 1994 року рішенням Полтавської обласної ради урочище набуло статусу ботанічного заказника місцевого значення. Територія заказника займає схили правого берега річки Кобелячок, площа — 120,2 гектара.

За пріоритетними показниками наукової цінності біорізноманітності заповідний режим заказника слід залишити таким, що відповідає категорії ботанічного заказника, а статус рекомендується підвищити до загальнодержавного значення. За таких умов ботанічний заказник «Драбинівка» розглядається як цінна ключова територія регіональної екомережі Полтавщини, важливий об’єкт природно-заповідного фонду».

Та на початку сесійного засідання голова облради Олександр Біленький виключив із порядку денного питання щодо заказника.

Цілком можливо, що його розглядатимуть на черговій сесії і «Драбинівка» все ж отримає статус державного.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 липня 2021, 10:17 | Кобеляки | Суспільство
1. Fuks / 18 липня 2021, 10:32
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Єхать копать Жук природолюб.Сам падла розорав всі заплави Ворскли,повиорював береги по 2 метри до води а тут Драбинівку в державу здає.Ну і потвора...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації