Вхід | Реєстрація

Провина Андрєєва й до цього часу не доведена

Провина Андрєєва й до цього часу не доведена

Спростовуємо інформацію, що рішенням суду визнана недостовірною.

У газеті «ЕХО» №50(846) від 12 грудня 2019 року була надрукована стаття під назвою «Уродженець Грицаївки застрелив двох підприємців».

На момент публікації вирок щодо фігурантів згаданої кримінальної справи ще не вступив у законну силу. Він і до сьогодні оскаржується в суді іншої інстанції.

Таким чином редакція «ЕХО» порушила вимоги українського законодавства, що було визнано рішенням Кобеляцького районного суду, до якого із заявою звернувся громадянин України Геннадій Андрєєв. Відбулося кілька судових засідань.

Зрештою, позов до редакції газети «ЕХО» Геннадія Андрєєва у справі №532/349/20 від 11 травня 2021 року був задоволений.

Рішенням Кобеляцького районного суду Полтавської області від 11.05.2021 р. у цивільній справі №532/349/20 позовну заяву Андрєєва Геннадія Володимировича до газети «Тижневик «ЕХО» в особі засновника Попович Світлани Миколаївни задоволено частково.

Визнано недостовірною та такою, що принижує честь та гідність Андрєєва Геннадія Володимировича, інформацію, поширену в інформаційно-рекламному тижневику «Тижневик «ЕХО» №50 від 12 грудня 2019 року наступного змісту:

«14 червня 2016 року Андреєв та Клеменчук побачили в лісосмузі біля Абазівки автомобіль Volkswagen Touareg та вирішили його пограбувати. Андреєв мав із собою пістолет, яким застрелив по черзі чоловіка і жінку, котрі знаходились на задньому сидінні авто.

Зловмисники викрали з автомобіля 3000 доларів та золоті прикраси Алли Вітряк на суму 18 тисяч гривень. Трупи закопали в лісосмузі. Volkswagen Touareg забрав Андреєв і в гаражі розбирав його на частини для продажу.

Під час обшуку помешкання матері Андреєва правоохоронці знайшли розібраний автомобіль, пістолет з глушником і шість набоїв.

Cуд визнав Геннадія Андреєва винним у вбивстві, незаконному заволодінні автомобілем, незаконному придбанні зброї та в скоєнні розбійного нападу і призначив йому довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Руслана Клеменчука суд визнав винним у викраденні автомобіля, розбійному нападі та приховуванні злочину. Він отримав 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна».

Зобов`язано газету «Тижневик «ЕХО» в особі засновника Попович Світлани Миколаївни протягом тридцяти днів з моменту набрання рішенням законної сили спростувати розповсюджену ним недостовірну інформацію.

Стягнуто з газети «Тижневик «ЕХО» на користь Андрєєва Геннадія Володимировича одну тисячу гривень в рахунок відшкодування моральної шкоди.

Виконуючи рішення суду, редакція сплатила на користь позивача тисячу гривень в якості компенсації завданої моральної шкоди.

Спростовуємо наведену в публікації інформацію, як недостовірну.

Редакція приносить свої вибачення Геннадію Андрєєву за розповсюдження недостовірної інформації.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 липня 2021, 10:25 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації