Вхід | Реєстрація

На території Білицької ОТГ створять агропідприємство

На території Білицької ОТГ створять агропідприємство

Засновником комунальної установи являтиметься Білицька селищна рада.

На останній сесії депутати обговорили доцільність створення на території громади комунального підприємства під назвою «Білики Агро».

Заступник селищного голови Ігор Федь із цього приводу пояснив присутнім, що працівники Виконавчого комітету вивчили землі, які знаходяться за межами населених пунктів та були передані ОТГ Держкомземом.

— Наразі ми можемо розраховувати на 160 гектарів. Усі ці землі знаходяться за межами села Чорбівка. Фактично, зараз вони перебувають у непридатному для сільськогосподарського обробітку стані, оскільки на них ростуть самосійні дерева, є питання по рельєфу, зустрічаються напівзруйновані колгоспні будівлі. Підприємство планується реєструвати на території Чорбівки, так як основна земельна база знаходиться саме там. На території самого населеного пункту розташовані 20 гектарів землі, які селищна рада проінвентаризує. Відповідне рішення для цього є. Поряд із земельною ділянкою розташована водонапірна башта. Там запланована організація тепличного виробництва й городництва. Інші земельні ділянки засіватимуться сільськогосподарськими культурами. У цьому році хочемо навести лад на землі: викорчувати самосіви, передискувати, аби зробити її придатною для обробітку.

Орієнтовно у комунальному господарстві працюватимуть 15-20 чоловік. На першому етапі у штат підприємства включать лише директора і головного бухгалтера.

Депутат Тетяна Кіщенко підтримала пропозицію про створення комунального господарства, відзначивши, що в наступному році свою діяльність припинить шляхо-будівельна організація «Онур», яка базується в Бутенках, і бюджет громади значно скоротиться. Тому для його наповнення кожна «сотка» землі має працювати на користь громади.

А Павло Гунжель намагався з’ясувати, який річний дохід отримуватиме новостворене підприємство.

У результаті депутати проголосували за утворення комунального господарства «Білики Агро».

Тепер працівники Виконкому займатимуться розробкою статуту підприємства та його реєстрацією.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 липня 2021, 12:27 | Кобеляки | Фінанси
1. Fuks / 22 липня 2021, 15:33
Чергова ідея фікс відставних мінтів.В Бутенках на стадіоні грандіозні змагання проходять,в Будинку культури концерти і спектаклі майже кожного дня,те саме в Дрижиній,Бережнівці при повному аншлазі,в Марківці і Кусткущах,на Подолі класів для учнів не вистачає,в Степовому в людей вода в кожному дворі і дорога до села як злітна полоса,і ще багато де чого.Просто гроші на вітер.Питання кого з відставних ще до корита треба приставить? Ідея утопічна.Сахзавод вже каптить,ну свинарник повинен був запрацювать,але мабуть під весну запрацює.А ми через рік чекаєм редьку з огірками і мінус в бюджеті мільйонів на десять...
2. FreemEn / 25 липня 2021, 10:41
Fuks та назвися вже собою, Гунжель Пашко, бо ці твої шпигунські штучки ні до чого. Навпаки більше дискусій було б в коментарях. Про ментів , Канаду і шо не так в громадах)!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації