Вхід | Реєстрація

Кінотеатр ім. Котляревського вдруге підпалили

Кінотеатр ім. Котляревського вдруге підпалили

На згарище будинку Дворянського зібрання пробрався полтавець та розвів там вогонь. Поліцейським чоловік пояснив, що є дигером і просто досліджував згорілу будівлю

Сьогодні, близько 10 години ранку, сталася пожежа в колишньому кінотеатрі ім. Котляревського. Охоронці фірми ПП «Еверест О», які здійснювали патрулювання, побачили, що зі зруйнованої будівлі йде дим, а невідомий чоловік виходив з будинку. Охоронці затримали його та викликали рятувальників і поліцію.

Вогонь загасила бригада рятувальників ДСНС. Горіло сміття із підвалу, джерела підпалу встановлюється.

Як пише ІВ «Полтавщина», поліція допитала затриманого чоловіка. Ним виявився 24-річний полтавець. Правоохоронцям він пояснив, що нічого не підпалював, а просто займається дигерством. Однак, скоріш за все, чоловіка правильно назвати «сталкером», які досліджують покинути будівлі чи промислові зони. Натомість дигери (від англ. digger — копач) подорожують підземеллями та шахтами.

Нагадаємо, будівля колишнього кінотеатру ім. Котляревського (будинку Дворянського зібрання) згоріла 9 грудня 2020 року. Співвласник ТОВ «Старнайт» Олександр Калуцький надав відео, на якому зафіксовано, як ймовірний палій Віктор Смірнов пробирається у будівлю. Підприємець заявив, що охоронна фірма «Явір-2000» не спрацювала належним чином. У відповідь компанія оприлюднила записи розмов диспетчера пульту, судячи з якої, охоронці не могли додзвонитися до адміністрації закладу, коли прибули на виклик.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2021, 14:37 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації