Вхід | Реєстрація

Кобеляцького поліцейського підозрюють у хабарництві

Кобеляцького поліцейського підозрюють у хабарництві

У п’ятницю, 23 липня, у Кобеляках біля місцевого відділення поліції були помічені люди з написом ДБР на одязі. Це абревіатура державної установи Державне бюро розслідувань. Співробітники цієї силової структури в основному займаються розслідуванням злочинів, у яких підозрюють поліцейських або чиновників.

Станом на вечір 27 липня ні на сайті ДБР, ні на сайті Полтавської обласної прокуратури не було жодних повідомлень про якісь затримання поліцейських у Кобеляках. Тому наразі ми можемо оперувати інформацією, отриманою із неофіційних джерел.

Згідно з нею, у п’ятницю за підозрою в отриманні хабара в сумі 5 тисяч гривень був затриманий офіцер поліції. Він займає один із керівних постів у Кобеляцькому відділенні поліції.

Гроші поліцейському нібито вручив місцевий підприємець, який займається бізнесом, пов’язаним із заготівлею та продажем деревини.

Опосередковано факт якогось «шухеру» серед «силовиків» підтверджує й те, що в ту ніч у вікнах місцевої прокуратури дуже довго не гасло світло. Як правило, таке відбувається тоді, коли проводять активні дії по документації якогось серйозного злочину.

Чекаємо на офіційну інформацію від «дебеерівців» чи із прокуратури.

Хоча «злі язики» говорять, що інформацію не оприлюднюють тому, що ще не закінчилися «торги» по потенційній кримінальній справі.

Але більш вірогідною є версія про те, що працівники прокуратури та державного бюро розслідувань не оприлюднюють інформацію про можливий кримінал у «виконанні» колеги-правоохоронця за причиною неготовності всіх матеріалів по справі. А потім одразу оголосять підозру.

 

Поліцейського взяли під варту

27 липня з’явилася офіційна інформація на сайтах правоохоронних органів та ресурсі «Полтавщина». Друкуємо без змін, повідомлення полтавських колег:

«… Як повідомила прес-служба Полтавської обласної прокуратури, затримали поліцейського під час отримання частини хабара в розмірі 8 тис. грн. Йому повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 ККУ).

За інформацією прес-служби ДБР у Полтаві, поліцейський знав, що директор підприємства перебуває під слідством, і висунув вимогу — сплатити йому 40 тис. грн. Частину хабара він пропонував віддати вантажівкою з дровами, які мали привезти на визначену адресу. Крім того, повідомив, що «співпрацювати» доведеться на постійній основі, а хабарі сплачувати кожного місяця. Адже в іншому випадку проблем  стане ще більше. 23 липня, на вимогу правоохоронця, підприємець перевів на його банківську картку першу частину неправомірної вигоди — 8000 грн.

Окрім того, для заступника начальника відділення поліції вже обрали запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави. Наразі вирішується питання про відсторонення його від посади.
Досудове розслідування в кримінальному провадженні проводить Територіальне управління ДБР, розташоване в місті Полтаві...»


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2021, 13:40 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації