Вхід | Реєстрація

Так що ж сталося в Біликах?

Так що ж сталося в Біликах?

Частину місцевих жителів збурила новина про те, що їх земляк, 33‑річний Антон Ялинич, у тяжкому стані потрапив до Кобеляцької лікарні. Люди ділилися в соцмережах повідомленням про те, що хлопця побили, а потім ще й переїхали автомобілем цигани, які живуть у Біликах.

У понеділок та вівторок одразу кілька користувачів Фейсбук поширили в мережі повідомлення про те, що біличанин Антон Ялинич потрапив у біду. Люди оприлюднювали номер телефону мами хлопця Любові Миколаївни та номер її банківської картки. І прохали перераховувати гроші, які потрібні на лікування Антона.

Одночасно користувачі закликали діяти і вимагати покарання для місцевих циган, які нібито побили Антона Ялинича. Писали й про те, що після побиття молодого хлопця, один із ромів ще й переїхав його автомобілем.

Повідомлення викликало значний резонанс. Частина коментаторів навіть почали говорити про необхідність самосуду над ромами. Циган обвинувачували в порушенні Правил дорожнього руху, а саме — у перевищенні швидкості.

Щоправда, після уважного перечитування дискусії у Фейсбуці, виникло враження, що люди, які її ініціювали, більше керуються емоціями та особистою неприязню до ромів, аніж конкретними фактами. Ніхто не оприлюднив ні подробиць трагедії, яка трапилася із Антоном Ялиничем, ні конкретних фактів негідної поведінки або порушення законів з боку ромів.

Наведемо деякі приклади коментарів:

  • …ти ж знаєш чим займаються цигани в Біликах і я гадаю всі знають… тільки чомусь всі мовчать. Значить комусь вигідно все прикривати.
  • …я точно не знаю, ну чула, що цигани збили його
  • …а те що цигани побили і поїздили по ньому машиною
  • …Пора їх виселити вже на Марс, за… ли. Других слів, не підібрати.У нас їхні гастролі кожен день.Всі їм поху…
  • …Пора уже їх гнати з Біликів, цих циган. А Антонові, Здоров’я і одужання.
  • …Невже в Антона немає друзів і знайомих, щоб зібралися та показали « індейцам» де « раки зимують»,.Понаїхало пів селища бидла ніхто ніде не працює, тільки літають на драндулетах куплених на « дитячі гроші».А ні поліція ні соціальні служби не бачуть.

Тобто, конкретних обставин злочину ніхто не повідомляв. У кінці дискусії коментатори почали повідомляти, що хтось із них досяг домовленості з білицьким селищним головою Миколою Скрильником щодо зустрічі:
«В Біликах.На 9 утра, стосовно цыган в четверг, Скрильник готовий нас вислухати. РОБИМО, РЕПОСТ».

 

Поліцейські підтверджують факт ДТП

Редакція спробувала вияснити, що ж сталося із Антоном Ялиничем.

Для початку ми зателефонували до місцевого відділення поліції. Нам підтвердили, що в Біликах зафіксований факт дорожньо-транспортної пригоди із постраждалим. Подія внесена у Єдиний Реєстр досудових розслідувань.

Прізвища постраждалого поліцейські не розголошували. Але й не заперечували, що мова йде саме про Антона Ялинича.

У свою чергу, заступник білицького селищного голови Ігор Федь підтвердив, що місцева влада знає про певне збурення в суспільстві.

Ігор Миколайович сказав:

— Ми вже звернулися до керівництва відділення поліції з проханням інформувати владу про перебіг розслідування. Звичайно ж, наскільки це можливо в межах законодавства. Окрім того, ми прохали вжити заходів по нормалізації ситуації в Біликах. Мова йшла про проведення поліцейськими додаткових оперативних заходів. Наскільки відомо мені, особу людини, яку підозрюють у скоєнні наїзду на молодого біличанина, вже встановили. І підозрюваний свою провину не заперечує.

 

Що говорить мама

Зателефонували ми і до мами постраждалого хлопця Любові Миколаївни. Адже її номер був оприлюднений у соцмережах.

Любов Миколаївна підтвердила, що син знаходиться в реанімаційному відділенні Кобеляцької лікарні. Його вже прооперували. Медики були змушені видалити селезінку. Окрім того, у хлопця зламані ребра.

Але достеменно сказати, що саме сталося із її сином, Любов Ялинич на момент нашої розмови, а це було в понеділок, 26 липня, не змогла.

Жінка пояснила:

— Трагедія сталася в ніч із 24‑го на 25‑те липня. Мені в дві години ночі зателефонували з лікарні і повідомили, що Антон із чисельними травмами знаходиться в медичному закладі.

Щодо можливого побиття Антона циганами Любов Ялинич сказала:

— Із можливими свідками ми ще не говорили. Сам Антон подробиць не пам’ятає. Він зміг лише розповісти, що йшов по вулиці Полтавській. Побачив ромів біля автомобіля. І попросив його підвезти. Далі нічого не пам’ятає.

 

Хлопцеві потрібна допомога для лікування

Отже, що ми маємо із фактажу? Достеменно відомо лише те, що Антон Ялинич потрапив у ДТП і в тяжкому стані знаходиться в лікарні.

Щодо ролі ромів чи рома в тому, що сталося із Антоном, поки що більше розмов і емоцій, аніж фактів.

Хоча більшість коментаторів у ФБ вимагають, по меншій мірі, виселення циган із Біликів. Що, по великому рахунку, неможливо.

А ось допомогти Антонові Ялиничу та його мамі може кожен із нас.

Повідомляємо номер банківської картки, на яку можна перерахувати гроші на лікування хлопця: 5168 7574 0539 1360.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2021, 15:08 | Кобеляки | Надзвичайне


1. orakul / 31 липня 2021, 17:11
Блін, ще нікому нічого не відомо, а ромів вже з ніг до голови "обмазали". Якийсь нетолерантний наїзд на корінний народ. Чи роми не корінний народ? Тут представники іншого корінного народу всю Україну, пардон, раком поставили і ніхто й не пручається. Знову якась шизофренія виходить.
2. Maksym / 31 липня 2021, 20:50
В Україні, начебто, немає корінних народів, у нас за законом усі люди рівні. Навіть пенсіонери райкомів і обкомів.
3. Maksym / 31 липня 2021, 20:55
Ха-ха, читаю далі - виявляється вже є в нас корінні народи, так само як і у північно-східного брата.
4. orakul / 31 липня 2021, 23:11
"В Україні, начебто, немає корінних народів.."
Ключове слово "начебто". А якщо без "начебто", то виявиться, що в Україні є цілий Закон України про корінні народи. А ще, є цілий богообраний народ. А тому богообраному народу цілий Бог велів: «А в городах сих народов, которых Господь, Бог твой, дает тебе во владение, не оставляй в живых ни одной души». (Второзаконие 20:16) І хай хоч хтось скаже що вони не виконують заповіді свого Бога. Спабувато, правда, виконують, але після скупки землі діло піде швидше.
5. orakul / 11 серпня 2021, 15:00
"овідомляємо номер банківської картки, на яку можна перерахувати гроші на лікування.."
А слабо ще повідомити статтю 49 Конституції України в якій чорним по білому написано «У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно;»
І де оті усі поцреоти, які скоро один з поперед одного будуть триндіти про досягнення України за 30 років так званої незалежності. Будуть нам триндіти про свій майдан і про якісь свої досягнення і здобутки - вектори, «нати» і про якихось агресорів, які не дають їм чогось здобути. Та краще б вони «здобули» дотримання Конституції. Хіба для цього багато потрібно? І хай тоді хтось скаже, що їх вимоги незаконні. Але це не для поцреотів, для поцреотів - іллюзії. Поцреоти можуть добиватися лише ілюзорних цінностей. А от здобуття справжніх цінностей, навіть закріплених в Конституції, так то - не для них. Нах їм чуже горе українців. Цікаво, що з цього приводу скажуть Славко із Селеною?
6. Slavko / 12 серпня 2021, 12:02
5.orakul
«що з цього приводу скажуть Славко із Селеною?»


Що при твоєму совку, що тепер усім заправляли вороги України і паразити, з єдиною різницею, що тепер більшість добра іде у офшори.
Не був би ти хворий на голову, то розумів би і не валив із хворої голови на здорову той «розвал» на якихось міфічних "поцреотів", бо саме твої сородичі і поплічники його валили й грабували, як завжди. Мені фіолетово. Мої батьки не були в кориті ні тоді, ні тепер і я не є. Є два варіанти, як ти й досі живий - або ти при кориті, або несповна розуму і є діагноз, це відноситься до часів совка в першу чергу
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації