Вхід | Реєстрація

На уроках «Захист України» використовуватиметься навчальна зброя

На уроках «Захист України» використовуватиметься навчальна зброя

Навчальні заклади Білицької громади вже отримали 23 одиниці зброї.

23 липня в Полтавському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (військкомат) відбулася видача навчальної зброї керівникам шкіл.

Загалом зброю отримали представники 29 навчальних закладів з 13 територіальних громад Полтавщини. Для кожної школи були укомплектовані 10 автоматів та 3 пістолети.

За інформацією представників терцентру комплектування та соціальної підтримки, Полтавська область стала першою, де почали повертати учбову зброю в школи.

У 2019‑му її отримали 30 навчальних закладів. За два роки ще 29 шкіл обладнали кімнати зберігання зброї і тепер мають можливість покращили навчально-матеріальну базу.

Білицьку громаду на заході представляли начальник гуманітарного відділу виконавчого комітету Білицької селищної ради Іван Данько, очільник Бутенківської школи Григорій Журавель, виконувачка обов’язків директора Білицької ЗОШ № 1 Марина Барбі, учителі предмету «Захист України» Олег Бакаєнко і Микола Дрига.

Розповідає Іван Данько:

— Сьогодні ми отримали навчальну зброю по 10 автоматів Калашникова (АК-74) та по три пістолети Макарова (ПМ). Навчальна зброя необхідна для покращення викладання предмету «Захист України» та поліпшення матеріально-технічної бази опорних закладів Білицької громади.

У супроводі поліції зброю доставили в навчальні заклади.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. orakul / 31 липня 2021, 16:51
"Сьогодні ми отримали навчальну зброю по 10 автоматів Калашникова (АК-74) та по три пістолети Макарова (ПМ). "
Ау! Шизофреніки в вишиванках, де ви? Слава москалю фіноугру двічі Герою Соціалістичної Праці, Герою Російської Федерації, лауреату Сталінської премії Калашникову Миколі Тимофійовичу!
Слава москалю фіноугру Герою Соціалістичної Праці, лауреату Сталінської премії Макарову Миколі Федоровичу !
Чи може я щось не розумію, може не слава? Якась у пришелепків вибіркова декомунізація. Покійного голову ради ветеранів Живулька тягали по енкаведистських застінках, пардон, по вільноукраїнскьких закладах тіпа безпеки, за прапір Перемоги, та так тягали що він бідолага й помер, а Копелець й досі боїться свято Перемоги відзначати. А новий голова ради ветеранів, так той взагалі на те свято "положив".
Що, щось не те пишу? А... он воно що. АК і ПМ зробити, так для того ум і базу треба мати. Це ж не те що прапір. Прапіри свідомі шити навчились. Тому за совковий прапір - тюрма. А от за АК і Пм - нічого. На День тіпа незалежності на прапіри уряд виділив 170 млн. Оце гульнем, оце світу покажем якого ми роду. Можна було б і на ахтомати виділити, не на москальські, а на американські чи ізраільські. Чи на ахтомати слабо?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації