Вхід | Реєстрація

На уроках «Захист України» використовуватиметься навчальна зброя

На уроках «Захист України» використовуватиметься навчальна зброя

Навчальні заклади Білицької громади вже отримали 23 одиниці зброї.

23 липня в Полтавському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (військкомат) відбулася видача навчальної зброї керівникам шкіл.

Загалом зброю отримали представники 29 навчальних закладів з 13 територіальних громад Полтавщини. Для кожної школи були укомплектовані 10 автоматів та 3 пістолети.

За інформацією представників терцентру комплектування та соціальної підтримки, Полтавська область стала першою, де почали повертати учбову зброю в школи.

У 2019‑му її отримали 30 навчальних закладів. За два роки ще 29 шкіл обладнали кімнати зберігання зброї і тепер мають можливість покращили навчально-матеріальну базу.

Білицьку громаду на заході представляли начальник гуманітарного відділу виконавчого комітету Білицької селищної ради Іван Данько, очільник Бутенківської школи Григорій Журавель, виконувачка обов’язків директора Білицької ЗОШ № 1 Марина Барбі, учителі предмету «Захист України» Олег Бакаєнко і Микола Дрига.

Розповідає Іван Данько:

— Сьогодні ми отримали навчальну зброю по 10 автоматів Калашникова (АК-74) та по три пістолети Макарова (ПМ). Навчальна зброя необхідна для покращення викладання предмету «Захист України» та поліпшення матеріально-технічної бази опорних закладів Білицької громади.

У супроводі поліції зброю доставили в навчальні заклади.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. orakul / 31 липня 2021, 16:51
"Сьогодні ми отримали навчальну зброю по 10 автоматів Калашникова (АК-74) та по три пістолети Макарова (ПМ). "
Ау! Шизофреніки в вишиванках, де ви? Слава москалю фіноугру двічі Герою Соціалістичної Праці, Герою Російської Федерації, лауреату Сталінської премії Калашникову Миколі Тимофійовичу!
Слава москалю фіноугру Герою Соціалістичної Праці, лауреату Сталінської премії Макарову Миколі Федоровичу !
Чи може я щось не розумію, може не слава? Якась у пришелепків вибіркова декомунізація. Покійного голову ради ветеранів Живулька тягали по енкаведистських застінках, пардон, по вільноукраїнскьких закладах тіпа безпеки, за прапір Перемоги, та так тягали що він бідолага й помер, а Копелець й досі боїться свято Перемоги відзначати. А новий голова ради ветеранів, так той взагалі на те свято "положив".
Що, щось не те пишу? А... он воно що. АК і ПМ зробити, так для того ум і базу треба мати. Це ж не те що прапір. Прапіри свідомі шити навчились. Тому за совковий прапір - тюрма. А от за АК і Пм - нічого. На День тіпа незалежності на прапіри уряд виділив 170 млн. Оце гульнем, оце світу покажем якого ми роду. Можна було б і на ахтомати виділити, не на москальські, а на американські чи ізраільські. Чи на ахтомати слабо?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації