Вхід | Реєстрація

20% кобелячан отримали вакцину від коронавірусу

20% кобелячан отримали вакцину від коронавірусу

Зараз працівники Кобеляцького ПМСД роблять щеплення усім бажаючим. Бригади медиків регулярно виїжджають у села.

Станом на кінець липня 2021 року на території Кобеляцької громади немає жодного хворого на коронавірус. У всякому разі, співробітники місцевого ПМСД кажуть, що в них на амбулаторному лікуванні таких пацієнтів уже давно не було. Хоча в сусідніх громадах поодинокі випадки захворювань на Ковід фіксують.

Тим часом кампанія по вакцинації від коронавірусу набирає обертів. Зараз уже немає дефіциту вакцин, але виникає інший — дефіцит бажаючих зробити щеплення.

За словами заступника головного лікаря ПМСД Наталії Джевели, протягом двох останніх тижнів медики робили щеплення усім бажаючим фактично без вихідних. Тобто, отримати вакцину можна було і в суботу, і в неділю.

Окрім того, мобільні бригади в складі працівників ПМСД постійно виїжджають у села. Адже через проблеми із автобусним сполученням далеко не всі бажаючі, особливо люди похилого віку та з обмеженими можливостями, можуть спокійно приїхати в Кобеляки і зробити щеплення. Так, приміром, у вівторок, 27 липня, медики робили щеплення в Шенгурах і Лебединому.

Щодо вакцин, то, за словами Наталії Джевели, китайського Коронаваку вистачить усім. Є певні перебої із поставками Пфайзера. Тому, можливо, людям, які бажають отримати саме цю вакцину, доведеться звертатися за нею в Полтаву.

Але медик наголосила, що люди, які зробили першу ін’єкцію Пфайзером, обов’язково матимуть можливість зробити другу ін’єкцію саме цим препаратом.

Згідно з даними ПМСД, на території Кобеляцької громади щеплення отримали більше п’яти тисяч чоловік, це — двадцять відсотків дорослого населення.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 липня 2021, 19:39 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. orakul / 1 серпня 2021, 01:07
Отут клята москалька дуже популярно розказує про вакцини і вакцинацію. Канєшно вона не Ляшко і не дохтур усіх хфершальских наук Супрун, але корисно послухати тим у кого ще мізки в голові лишились. Критика від лікарів бажана... але будуть мовчати. Посилання на www.youtube.com
2. Slavko / 2 серпня 2021, 00:17
1.orakul
«Отут клята москалька дуже популярно розказує про вакцини»

Ну шо тебе дурноного слухати ? Ви всі, москалі, де не сій і вродитесь! Як та амброзія! То ви ізТорію розказуєте на свій лад, то ще шось! Тепер "вакцинацію"...
Як здорова антисемітська голова пояснить, чому Росія поперед батька в пекло ще й Вакцину виробляє?? Ще й нам її пропонує? Ну, хвора голова, звісно, може це пояснити, у «антисемітській» Росії(
Тим ####лам же все можна
3. Slavko / 2 серпня 2021, 00:24
Кампанія ... ! Та то бізнесплан такий бл* ! Земля обітована ! Сій, качай, живи ! Вода є. Можна й обрізання не робити. От тільки ці хохли.
Ну нічого, все йде по Плану ! Вже й не так багато осталося - і ті, як повні лохи.
Крематорії, далі - евтанвзію. Ще, може, кого на органи оставлять. Ну і бур’ян труїти повесні когось та колорадів.
4. orakul / 2 серпня 2021, 09:07
2.Slavko
«
Як здорова антисемітська голова пояснить, чому Росія поперед батька в пекло ще й Вакцину виробляє?»

Щоб щось пояснити, треба щоб здоровою була і та голова якій пояснюють. Панімаєш яка прАнблема? Але я спробую. Якщо ти вмієш уважно читати то повинен узріти, що вакцину робить не якась абстрактна Росія а конкретний Гінзбург. Гінзбурги, вони кругом однакові. Ну ти не знаєш а батьки твої повинні знати, що колись такий лозунг був, у кожній газеті можна було прочитати "Пролетарии всех стран соединяйтесь". Думаеш то такі як ти писали про таких як ти? Ну ніт же, то для гінзбургів писалося, щоб вони обєднувалися.
А ще, пісня така була "Вставай проклятьем заклейменный весь мир голодных и рабов! Кипит наш разум возмущённый И смертный бой вести готов." Може ти таки розуміэєш що це теж не про пролетарів. Ну звідкіль у них той розум? Ну от подивись на українців, де в них той розум? Його не лише в пролетарів нема, його нема навіть у вчителів. То звідкіль тоді йому взятися у пролетарів? Пролетарів вони вчили і вчать на "гегемона", як ще в одній пісні співалось "Что цельный год меня на гегемона, Учили в штукатурном ПТУ." Мабуть багато написав. Дивись, обережно читай, щоб голова не перегрілась.

Змінено 02.08.2021, 09:08
5. orakul / 2 серпня 2021, 09:40
3.Slavko
«йде по Плану ! Вже й»

Посмійся. Не довго лишилось. Там в тій пісні ще приспів є
"Это есть наш последний
И решительный бой;
С Интернационалом
Воспрянет род людской!"
Називається та пісня - Інтернаціонал. Ну ти ж розумієш, що інтернаціональний у нас лише один народ? Ну та й писали того вірша не голопупенки. Чисто для лікбезу напишу, що автор слів Ежен Потьє. Хотів знайти його проІсхождєніє, але знайшов тільки те, що він родився в сімї упаковщика. Ну це так спеціально пишуть, це тіпа як у Жиріка папа юріст. Складнувато для тебе? А щодо руського тексту, так там все зрозуміло, там прямо написано "переклад Аарона Іаковича Коца". Це вже й ти поймеш, а може й Селена. Так отож може тобі не вєдомо, але та пісня написана як Гімн пролетарів. Скажу більше, до 1944 року вона була Гім_ном СРСР. І лише коли Сталін зрозумів що таки переможе твоїх кумирів, він слова того Гім_на поміняв. Оце й в Росії зараз подібна ситуація. Але Путін же не Сталін і обставини інші. І хто знає, хто в цей раз переможе. Але це вже дійсно їхній "последний И решительный бой". Подивимось чия візьме. Всі ЗМІ вони контролюють. Пришелепки ті ЗМІ читають і дивляться. Так що хто його зна, що далі буде. Ти себе бережи і голову свою бережи, якщо на органи і не пайдет, то в музей точно згодиться. Коли вже концтабір устаканиться, то тоді всі почнуть відхрещуватися від того що були свідомими і голови свідомих стануть дехвіцитом. А тут твоя,.... як знахідка.

Змінено 02.08.2021, 11:55
6. orakul / 2 серпня 2021, 12:02
Це алес!. Прийшлось правити текст, бо програма закриває. Перечитав, наче нічого нецензурного не писав. Тричі перечитав. Нічого не знайшов. Вже думав, що може то Ежен Потьє для нього матюк. Виявилося, що ехівська програма не сприймає слова Гім_н. Ну й хто ту програму робив? Як це так, що я у вільній незалежній Україні не можу вільно написати назву одного із найважливіших документів - Гім.на "Ще не вмерла"? А селенам і славкам до цього ніякого діла нема. Вони тільки строчат доноси на тих хто правду пише.
7. Slavko / 2 серпня 2021, 12:19
6.orakul
«славкам до цього ніякого діла нема. Вони тільки строчат доноси на тих хто правду пише.
»

Про це я попереджав такого як Валерій Коробчинський, із Кобеляк.
Отже, це ти
8. orakul / 2 серпня 2021, 12:33
7.Slavko
«Про це я попереджав »

Так ти вже настрочив? Я ж не просто так написав, я не знаю кого ти попереджав, але знаю, що це любиме хобі усіх упопротих - строчити доноси. На більше вони не здатні.
9. orakul / 2 серпня 2021, 16:01
Люди добрі! Ось ви подивіться на цього пришелепуватого Славка. Замість того, щоб розбудовувати країну, щоб вишивати вишиванки, він вираховує, хто під яким ніком пише правду. І ще він стврерджує, що тільки він один є патріотом країни на яку напав агресор. Замість того, щоб піти і того агресора прогнати, так сидить отут на сайті. Та взяв би дідового шмайсера із схрону і пішов би в атаку. Ото було б діло.
10. Slavko / 2 серпня 2021, 23:25
9.orakul
«Замість того, щоб піти і того агресора прогнати, так сидить отут»

Та ти пішов би краще нах3р, сепаратист, ще будеш розказувати, кому шо треба робити !
11. Slavko / 2 серпня 2021, 23:26
П* і дуй на всі чотири сторони, границя відкрита
12. orakul / 3 серпня 2021, 00:22
10.Slavko
«будеш розказувати, кому шо треба робити !»

Так ти ж кажеш що ти патріот. А якщо так, то треба йти добровольцем на хронт. Який же тоді ти патріот, коли не хочеш із агресором воювати. Як на мене, так я б тебе не на Донбас послав а на Крим. В Криму точно є російські війська.
13. orakul / 3 серпня 2021, 00:29
11.Slavko
«границя відкрита»

Та де ж вона відкрита, коли треба якісь тести, прививки, ковідпашпорти. Але справа не в тім. Справа в тім, що тут земля моїх предків і я нікуди з неї йти не збираюся. Якщо тобі треба десь йти, то йди. Як вам сподобалося усіх кудись посилати. Ви вже кримчан посилали, вони взяли і пішли. Пішли із землею. Облом вийшов. Видно ви хотіли, щоб вони самі кудись пішли, а землю вам оставили щоб ви її продали. Не вгадали. І хто після цього сепартист?
14. Slavko / 4 серпня 2021, 08:47
12.orakul
«. Як на мене, так я б тебе не на Донбас послав а на Крим. В Криму точно є російські війська.
»

Як на мене, я б дав тобі кайло і ти довго б ним херачив ! Поки не станеш людиною. А потім ще додатковий строк, доя закріплення набутого. У кращому випадку.
15. orakul / 4 серпня 2021, 14:18
14.Slavko
«Як на мене, я б дав тобі кайло і ти довго б ним херачив ! »

Люди добрі, ось подивіться що воно діється. Невтомний критик і борець із «тоталітарним» радянським і сталінським минулим сам став сталіністом, что що воно таке? По секрету скажу, що такі як ти тоді точно б кайлом махали.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації