Вхід | Реєстрація

Нехворощанська сільрада відновлює дорожнє сполучення з Маячкою

Нехворощанська сільрада відновлює дорожнє сполучення з Маячкою
Ремонт дороги на Маячку

Ремонтні роботи проводяться на умовах співфінансування з державним підприємством.

Нагадаємо, що в квітні цього року керівник ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан повідомив, що з Державного дорожнього фонду підприємство отримає 1 мільярд 79 мільйонів гривень, що на 300 мільйонів менше, ніж планувалося. Ці кошти за рахунок перерозподілу залишилися в громадах.

І тому представники Агентства провели зустрічі з керівниками громад, на яких домовилися про спільне фінансування найбільш проблемних доріг місцевого значення з розрахунку 50 на 50.

У Нехворощанській громаді вирішили відремонтувати відрізок дороги від повороту на Шедієве і далі до кінця Маячки, у бік Кобеляцького району.

Справа в тому, що вказана автодорога, що з’єднує трасу Нехвороща — Нові Санжари» з Маячкою, щонайменше останні десять років не ремонтувалася. Минаючи великі вибоїни, водії рухалися узбіччям, повідомили в прес-службі Нехворощанської ОТГ.

Через незадовільне асфальтне покриття в Маячку відмовляється їздити рейсовий автобус. Тому керівництво сільради і місцеві депутати виділили 700 000 гривень на поточний середній ремонт частини дороги. Шляхо-будівельна організація відновить асфальтне покриття до Маячки і далі, до кінця села в напрямку Канав. Минулого тижня підрядна організація вже приступила до роботи.

Також голова громади Віктор Дубович зазначає, що на контролі — дорога від Нехворощі до Соколової Балки. Щойно вдасться знайти кошти, цей автошлях теж відремонтують.

 

У опорному закладі ремонтують харчоблок

У Нехворощанській школі триває капітальний ремонт харчоблоку. Будівельні роботи проводять працівники товариства «Компанія «Тоталбуд». Саме ця організація стала переможцем аукціону, який у червні проводив Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Нехворощанської сільської ради. За 3 650 266 гривень компанія має капітально відремонтувати шкільний харчоблок і пандус.

Наразі працівники «Тоталбуд» замінили електропроводку, систему водопостачання, водовідведення та опалення. Триває будівництво утепленої підлоги. На черзі — шпаклювання і фарбування стін та вкладання кахлів на підлогу.

Ремонтні роботи проводяться на умовах співфінансування. 600 000 гривень надійшло з обласного бюджету, як переможцям Конкурсу проєктів територіальних громад, 745 000 вдалося зекономити з минулорічної державної субвенції.

Зі слів директора школи Тетяни Грицай, після завершення всіх робіт харчоблок буде поділений на зони: для хлібобулочних виробів, сирих і варених овочів, м’ясної продукції. Також передбачена заміна всього обладнання (лінія для роздачі страв з вітриною, електроплити, електром’ясорубка, пекарська та холодильна шафи, столи, мийка для посуду, бойлер). Для працівниць кухні обладнають кімнату відпочинку, душову кімнату. Виконано 50 відсотків від запланованих робіт.

Оновлюється не лише харчоблок. Заклад отримав мультимедійну дошку та багато нових меблів. Тепер у бібліотеці встановлять нові шафи і столи. У фойє облаштують зону відпочинку з диванами і пуфами. Тут розмістять шафи-роздягалки для першокласників. Керівництво школи очікує, що в новому навчальному році заклад відвідуватимуть 209 учнів, 16 з них — першокласники.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 липня 2021, 15:46 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації