Вхід | Реєстрація

Ось і дочекалися мисливці

Ось і дочекалися мисливці

Літо в розпалі. У прямому і переносному сенсі. Спека настільки нестерпна, що мимоволі хочеться прохолодної осені. А попереду ж іще один літній місяць, який частенько буває найспекотнішим. Але є категорія людей, котрі очікують початку серпня ледве не цілий рік. Мова йде про любителів полювання на пернату дичину.

Цьогорічний мисливський сезон для любителів проводити дозвілля на природі з рушницею в руках є особливим, ювілейним. Адже 10 липня рівно сто років тому було засноване Українське Товариство мисливців та рибалок.

Це — найстарше «за віком» громадське об’єднання в нашій державі. Вікова історія товариства багата на яскраві події. А ще більше в його діяльності було буднів, заповнених нібито й непомітними для широкого загалу, але дуже важливими справами. Це — створення кормової бази для диких тварин і птахів, боротьба з браконьєрством тощо. Так що в день відкриття полювання в кобеляцьких мисливців, як і у їх колег по всій Україні, буде зайва нагода підняти келихи і чарки за наше товариство.

 

Початок сезону можуть перенести

А тепер перейдемо до вже згаданих буденних подій. Цьогорічний мисливський сезон має розпочатися 7 серпня о 18‑й годині. І триватиме до 26 грудня.

Але необхідно одразу попередити мисливців про можливу зміну дати відкриття сезону полювання. Це пов’язано з погодними умовами. Якщо в Україні в цілому і на Полтавщині зокрема збережеться суха спекотна погода, то через це виникне складна пожежонебезпечна обстановка. І дату початку сезону полювання доведеться відтермінувати на більш пізній строк. Але будемо сподіватися, що погода змилостивиться, стане трішки прохолодніше і випадуть довгоочікувані дощі. У будь-якому разі, про можливі зміни в розкладі полювання ми обов’язково повідомимо колег.

 

Скільки і якої птиці можна вполювати

За один день полювання мисливець може здобути:

2 норці великі, 3 гусей, 5 качок, 6 лисок, 10 куликів, 15 перепілок.

Дні полювання: середа, субота і неділя.

Заборонений відстріл наступних птахів, котрі знаходяться під охороною: гоголь, чернь, савка, огар, галагаз, лутка, крохаль, казарка білощока, кулик-сорока.

Щодо полювання на деяких птахів є особливі обмеження. Потрібно знати і враховувати, що полювати на качку-широконіску можна з 15 вересня. А полювання на перепілку завершиться раніше, ніж на іншу птицю, — 24 жовтня.

Право на полювання мають ті мисливці, котрі сплатили всі необхідні внески, замінили контрольні картки в лісництві та придбали відстрілочні картки в мисливському господарстві.

Власникам мисливських собак при собі необхідно мати паспорт на собаку та ветеринарний паспорт із відмітками щодо допуску тварини до полювання.

Особливу увагу звертаю на дотримання техніки безпеки в поводженні зі зброєю.

Пам’ятайте і про те, що в’їзд у лісові масиви, тим більше, розведення там багать, суворо заборонені.
Від імені районної ради УТМР вітаю всіх мисливців із святом, зичу міцного здоров’я, святкового настрою і, звичайно, гарних трофеїв.


Автор: Володимир Панічевський, голова ГО УТМР


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 серпня 2021, 16:48 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації