Вхід | Реєстрація

У Перегонівці побували моряки

У Перегонівці побували моряки

У неділю, 25 липня, чоловіки, які проходили службу у військово‑морських силах, зібралися в Перегонівці, аби відзначити Міжнародний день моряка.

Як розповіла організатор та постійний учасник заходів, завідуюча сільським клубом Марія Крайник, моряки приїздять сюди п’ятнадцятий рік поспіль.

— Уперше ми підготували вітальну програму в 2006 році, — говорить Марія Миколаївна. — Справа в тому, що в моїй родині Черевків було п’ятеро моряків. На флоті служили батько, брат і три дядьки. От ми і вирішили організувати для них урочистий захід. Постійними учасниками свята були учні Перегонівської школи. Тепер моряків вітає наш самодіяльний ансамбль «Чарівниця».

Зі слів Марії Крайник, у неділю біля клубу зібралося майже два десятки моряків із Кобеляк і Царичанки.

— Зазвичай, винуватців свята значно більше, — продовжує завідувачка клубом. — Та цього року багатьом не дозволили приїхати невідкладні справи. Адже якраз на святкування випали жнива.

Усіма організаційними питаннями займався Анатолій Няйко. Шикування моряків провів капітан 2‑го рангу Андрій Холмогорцев. Далі всі разом моряки попрямували до Ворскли, аби покласти на воду вінок, як пам’ять про своїх військових побратимів, які не дожили до цього дня.

Святкова програма проходила на березі річки. Напередодні учасниці «Чарівниці» прикрасили імпровізовану сцену, прибрали столи. У програмі були пісенні, танцювальні й розважальні номери. Моряки досхочу насміялися з комедійних сценок, підспівували та плескали в долоні.

— Окремо хочу відзначити Лесю Руденко, покійний чоловік якої теж був моряком. Вона приїхала на зібрання разом з донькою Іриною та онуком Владиславом, — каже Марія Крайник. — Солодкий дарунок для моряків підготувала Світлана Каблучка, її батько теж служив на флоті.

Марія Миколаївна наголосила, що захід пройшов у дружній і теплій атмосфері. Моряки згадували історії зі служби, телефонували і передавали вітання від тих, хто не зміг прибути на захід.

По завершенню офіційної частини музичний супровід забезпечили Юрій і Вікторія Каляухи.

— Прощаючись із нами, моряки пообіцяли наступного року обов’язково приїхати в Перегонівку. Ми із задоволенням чекатимемо їх в гостях та підготуємо вітальну програму, — підсумувала Марія Крайник.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 липня 2021, 18:41 | Кобеляки | Суспільство
1. orakul / 31 липня 2021, 14:09
Людоньки добрі, та що ж це таке діється? Де Селена із Славком, де Петлюрівець, де решта свідомих поцреотів у шароварах і вишиванках? Ну це ж диверсія. Приїздить із московії моряк Андрій і влаштовує тут шоу. В Україні указом сивочолого гетьмана в 2015 році встановлений день ВМФ 5 липня. Навіть пан Зеленський в цей день іздив в Одессу на святкування. А тут на тобі - 25 Міжнародний день моряка. Та є такий день. Коварний Путін через своїх кадебістів ініціював цю дату. Тупо цитата "День установлен в 2010 году согласно специальной резолюции, принятой государствами-членами Международной морской организации (ІМО) на конференции в Маниле. Это профессиональный праздник всех людей, связанных с морем, прежде всего, моряков торговых флотов. По статистике, почти 80% мировой торговли осуществляется с помощью более полутора миллиона специалистов морских профессий." Усікаєте масштаб спецоперації? ІМО на конференції визначає дату яка «співпада» з датою ВМФ СССР і Росії. Та й свято це "прежде всего, моряков торговых флотов" Де в нас той флот? Колись було ЧМП яке робило 2/3 товарообігу СРСР. Де воно? Тут на картинці нема моряків торгового флоту, тут зібралися моряки, які служили на військовому флоті СРСР. Ну це ж зрада зрадная під прикриттям ІМО. Он мер Хоролу випендрився, сфоткався у тільняшці, так його тепер тягають по прокуратурах. А ехівці ще й взяли опублікували як хлопці гуляють в день ВМФ СССР-Росії.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації