Вхід | Реєстрація

Знайдений метеорит, який може розкрити таємницю походження життя

Знайдений метеорит, який може розкрити таємницю походження життя

Учені вивчають метеорит, який може дати пояснення походженню життя на Землі. Метеорит впав на території Британії в лютому цього року.

Як повідомляє прес-служба Імперського коледжу Лондона, попередні дослідження показали, що космічний камінь датується епохою формування Сонячної системи, що відбувалося близько 4,5 мільярда років тому.

Метеорит отримав назву Уінчкомб (Winchcombe) за місцем в Англії, де він був виявлений. Він є рідкісним типом метеоритів, які відомі як вуглецевий хондрит. Усередині космічного каменю є вода і органічні речовини, а хімічний склад близький до складу первинної речовини Сонячної системи.

«Органічні молекули в камені старші, ніж сама Земля, і подібні молекули були на ранній планеті до появи життя. Вони можуть представляти перші хімічні кроки до життя в ранній Сонячній системі і можуть мати решту складових із «рецепта життя», — розповів професор, астробіолог Марк Сфатон.

Доктор Куїні Чан з Лондонського університету додала, що, вивчаючи метеорит, можна дивитися в минуле:

— Ми дивимося з його допомогою назад, у минуле, на інгредієнти, які були присутні при народженні Сонячної системи, і дізнаємося механізми, відповідно до яких відбувалося злипання цих інгредієнтів з формуванням зародків майбутніх планет.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 серпня 2021, 19:27 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації