Вхід | Реєстрація

Браконьєри знову активізувались

Браконьєри знову активізувались

За кілька днів правоохоронці задокументували два факти незаконного вилову риби в Кам’янському водосховищі.

За повідомленням Відділу комунікації поліції Полтавщини, першого браконьєра поліцейські й інспектори рибоохоронного патруля упіймали 29 липня в межах регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», другого — 2 серпня у Світлогірському. Обоє зловмисників промишляли у водах Кам’янського водосховища.

Так, 2 серпня, близько 8:30, поблизу Кишеньок, працівники Кременчуцького райуправління поліції та інспектор служби охорони ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» виявили чоловіка, 1985 року народження, який займався незаконним виловом риби. За допомогою 4-х ліскових сіток, загальною довжиною близько 200 метрів, та гумового човна правопорушник виловив близько 25 кілограмів риби (плітка, плоскирка, окунь, лин, судак, карась), чим завдав збитків рибному господарству на суму більше 23 тисяч гривень.

Іншого «рибалку» слідчо-оперативна група відділення поліції №2 (Кобеляки) та інспектор Полтавського рибоохоронного патруля затримали поблизу Світлогірського. Правоохоронці встановили особу правопорушника. Ним виявився місцевий житель, 1962 року народження.

У чоловіка вилучили 80-метрову сітку та близько 8 кілограмів риби (краснопірка, карась та окунь). Сума завданих збитків становить понад 6 тисяч гривень.

За обома фактами органами дізнання вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним промислом) Кримінального кодексу України.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 серпня 2021, 15:57 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації