Вхід | Реєстрація

До створення ліцею залишився один крок

До створення ліцею залишився один крок

Точніше — одне голосування. Депутати Полтавської обласної ради днями мають проголосувати за те, аби перепрофілювати нинішній навчально-реабілітаційний центр у Кобеляках на ліцей, у якому будуть здобувати освіту місцеві старшокласники.

Про те, що Кобеляцький навчально-реабілітаційний центр планують реорганізувати в ліцей, тижневик «ЕХО» вже повідомляв ще 20 травня в публікації під назвою «Колишня школа–інтернат стане ліцеєм».

Тоді директор закладу Валентина Шпорт повідомила про плани Департаменту освіти Полтавської ОДА створити на базі НРЦ зовсім інший навчальний заклад.

Керівник сказала:

— Саме на базі нинішнього навчально-реабілітаційного центру буде створений ліцей, де навчатимуться учні 10–12 класів. У нас планують створити профільний ліцей. Спрямування — гуманітарний напрямок, природничо-математичний та інформаційні технології.

А днями на своїй сторінці у ФБ пост щодо створення нового ліцею в Кобеляках розмістив депутат Полтавської облради Геннадій Коваленко. Він повідомив, що за створення на базі НРЦ ліцею для старшокласників уже проголосували депутати, які працюють у постійній комісії, котра опікується питаннями освіти.

У телефонній розмові Геннадій Борисович конкретизував:

— Я був на цій комісії, адже представляю округ, до якого входять Кобеляцька та Білицька громади. І в коло моїх обов’язків безумовно входять усі без виключення питання, пов’язані з Кобеляками та Біликами. Одразу скажу, що на освітянській комісії пробували вирішити майбутню долю одразу трьох навчальних закладів, які знаходяться на балансі Полтавської обласної ради. Мова йде про військовий коледж у Кременчуці, інтернат у Градизьку та навчально-реабілітаційний центр у Кобеляках. Доля перших двох закладів, образно кажучи, «висить у повітрі». Депутати ще не випрацювали якоїсь консолідованої точки зору. І цілком можливо, що коледж у Кременчуці закриють і перенесуть у Градизьк. По Кобеляках думка єдина — ліцею на базі навчально-виховного центру бути. Тепер залишилося одне голосування усього депутатського складу облради.

Директор НРЦ Валентина Шпорт, у свою чергу, сказала, що знає про позитивне для закладу голосування. Більш детальніше про найближче майбутнє тепер уже ліцею для старшокласників Валентина Миколаївна пообіцяла розповісти вже після сесії Полтавської облради.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. orakul / 10 серпня 2021, 22:53
Ганьба! Куди дивиться патріотична громадськість і Інститут національної памяті? Цей будинок збудований злочинною владою за часів тоталітарного минулого. І тепер у ньому повинні навчати свідомих Українців? Ганьба! Хоча... як казали обізнані люди, у цьому ліцеї майбутніх патріотів будуть навчати аж трьох іноземних мов. Знай наших. У ньому не будуть вчити «москальську» мову Пушкіна і Гоголя, а будуть вчити мови хазяїв і роботодавців - англійську, німецьку і ПОЛЬСЬКУ. СУГС!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації