Вхід | Реєстрація

«Бетонку» в межах області обіцяють добудувати до кінця року

«Бетонку» в межах області обіцяють добудувати до кінця року

Начальник Служби автодоріг анонсував, що в 2021‑му на території Полтавщини завершаться роботи зі спорудження дороги Н-31 Дніпро — Решетилівка.

У понеділок, 2 серпня, відбулася апаратна нарада в голови Полтавської облдержадміністрації. Одне з питань порядку денного стосувалося будівництва автодороги Н-31.

Як повідомив керівник Служби автомобільних доріг у Полтавській області Іван Краповницький, цього року Кабінет Міністрів передбачив на ремонтні роботи доріг загального користування державного значення, що в межах Полтавщини, 4,6 мільярда гривень. Кошти передбачені на будівництво та реконструкцію автошляхів, їх капітальні і поточні середні ремонти. Станом на серпень освоєно 2,6 мільярда гривень.

Зі слів керівника Служби автодоріг, у 2021‑му завершиться будівництво та реконструкція автомобільної дороги державного значення Н-31 Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка. Підрядники готові завершити зведення дороги, повідомляє прес-служба Полтавської ОДА.

Під час брифінгу представники дорожніх служб повідомили, що в Кобеляцькому районі на різних об’єктах Н-31 задіяні три підрядні організації: турецька компанія «Онур», маріупольське товариство «ШБ «Альтком» та одеське ТОВ «Ростдорстрой». Приблизно 700 одиниць техніки, на якій працюють у «Онурі» близько 800 робітників, у «Альткомі» — понад 150, а в «Ростдорстрої» — більше 200. У сусідній Дніпропетровській області задіяні 300 одиниць.

Нагадаємо, що роботи в межах Кобеляцького району обіцяли завершити ще в минулому році. 16 липня в Кобеляках, на новозбудованому мосту через Ворсклу, відбувся виїзний брифінг за участі голови облдержадміністрації Олега Синєгубова, заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, голови Укравтодору Олександра Кубракова та начальника Служби автомобільних доріг у Полтавській області Івана Краповницького.

Тоді посадовці говорили, що до кінця 2020‑го роботи в Кобеляцькому районі мають завершитися. У експлуатацію здадуть 70 кілометрів бетонної дороги, по дві смуги в кожну сторону. У 2020‑му на роботи передбачено з бюджету 13 мільярдів 568 мільйонів гривень.

Крім того, посадовці заявили, що до кінця 2020‑го автодорогу Н-31 у межах Дніпропетровської області теж мають здати в експлуатацію. У 2021‑му добудовуватимуть лише штучні споруди.

Та будівництво дороги «повним ходом» продовжилося і в цьому році. Що ж, доживемо до холодів і перевіримо, чи впораються дорожники з «бетонкою» в межах Полтавщини.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2021, 14:27 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації