Вхід | Реєстрація

Підготовка до осені: вакцинація і стадіони

Підготовка до осені: вакцинація і стадіони

Влада Царичанки закликає земляків активніше вакцинуватися, аби запобігти новому спалаху COVID-19. І, у свою чергу, обіцяє до 1 вересня здати в експлуатацію стадіон у Бабайківці.

Геннадій Сумський, царичанський селищний голова, говорить:

— Так, зараз на території царичанської громади в плані захворюваності на коронавірус усе відносно благополучно. Але не потрібно бути лікарем-епідеміологом, щоб розуміти — восени хвороба повернеться. Тому зараз зусилля не лише медиків, а й органів місцевого самоврядування, мають бути направлені на пропаганду масової вакцинації, як єдиного доведеного наукою дієвого засобу в боротьбі з інфекційними захворюваннями, такими як грип та коронавірус. Вакцини достатньо, вона — різних видів від різних виробників. Є китайський Короновак, є Модерна.

На території громади постійно діють три пункти щеплення — у самій Царичанці, в Рудці та в Прядівці.
І щепитися за попереднім записом можуть усі бажаючі. Лише треба враховувати, що «Moderna» — у 15‑дозних ампулах, тобто має набратися на один день 15 бажаючих нею щепитися. А от «Coronavac» — індивідуальна, однодозна. Цю вакцину більше рекомендують ослабленим людям. Вакцина «Moderna» аналогічна «Pfizer».

Загалом, станом на 2 серпня на території колишнього Царичанського району отримали вакцини, різного виробництва, 1168 чоловік. Це — люди різних вікових категорій, від молоді до пенсіонерів, та різного стану здоров’я, наявності супутніх хвороб. Вакциновано вже 45 % медпрацівників Царичанської первинної ланки медицини.

Ніяких значних ускладнень у вакцинованих не зафіксовано. Можливе лише тимчасове підвищення температури тіла, біль у м’язах, почервоніння шкіри в місці щеплення. Це нормальна реакція, боятись якої не слід.

3 серпня щепилося ще близько 20 чоловік. Це і пенсіонери, працівники Царичанської селищної ради, інших організацій. Центри щеплення працюють у Царичанській, Прядівській, Рудьківській амбулаторіях.

Телефонні номери медиків, які проводять вакцинацію:

  • Тарасенко Лідія Михайлівна, (095)795-23-34;
  • Семеніщенко Олена Михайлівна, (099)681-62-90;
  • Бугера Павло Миколайович, (097)697-49-79.
  • Реєстратура — (066) 345 -34 -24.

 

Бабайківський стадіон до 1 вересня буде готовий

Та не лише вакцинацією одною живе громада. Геннадій Сумський повідомив, що 1 вересня всі бажаючі зможуть займатися фізкультурою на новому стадіоні в селі Бабайківка. Його збудували коштом громади.
Є певні позитивні новини і щодо багатостраждального довгобуду головного стадіону громади «Діброва». Депутати Дніпропетровської облради виділили черговий фінансовий транш на проведення реконструкції цієї спортивної споруди.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 серпня 2021, 10:04 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації