Вхід | Реєстрація

Нардеп пролобіює «Майданчик здоровя» для Китайгороду

Нардеп пролобіює «Майданчик здоровя» для Китайгороду

Народний депутат Дмитро Чорний на своїй сторінці у ФБ поділився планами на найближче майбутнє. Серед них — сприяння встановленню в Китайгороді низки тренажерів для занять фізкультурою.

Зараз в Україні діє Президентська програма «Здорова Україна». Її початок анонсував особисто Президент Володимир Зеленський у червні поточного року. Головна мета — подовжити вік життя українців і зробити його якіснішим через систематичні заняття фізкультурою.

У свій час детальніше про це розказав один із радників Зеленського Сергій Матвієнко:

«Насамперед, наші зобов’язання — знизити смертність населення від неінфекційних захворювань на 30 % до 2030 року. Щойно ми вирішимо це завдання, ті засоби і методи, які будуть реалізовані в межах вирішення цього завдання, вони, на нашу думку, приведуть і до вирішення глобальних завдань. Це — збільшення середньої тривалості життя українців.

Один із головних компонентів програми — боротьба з факторами ризику, які призводять до передчасної смертності.

Якщо ми проаналізуємо смертність українського населення, то зрозуміємо, що 85 % українців вмирають взагалі не від інфекційних захворювань. 66,5 % смертності — захворювання серцево‑судинної системи. Якщо ми розберемося, чому виникають захворювання серцево‑судинної системи, то зрозуміємо, що ці захворювання набуті. Людина хворіє на них, ведучи неправильний спосіб життя, нездоровий спосіб життя. Одним із чинників нездорового способу життя є дефіцит рухової активності, особливо у великих містах. Саме тому в Україні будуть відкривати тисячі спортивних майданчиків».

Нардеп Дмитро Чорний, який пройшов до парламенту по округу, до якого входить і Китайгород, за його словами, допомагає втілювати в життя програму Президента. І анонсує, що один із майданчиків для занять фізкультурою буде встановлений у Китайгороді.

Цю інформацію підтвердив і Китайгородський сільський голова Сергій Турський.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2021, 13:16 | Царичанка | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації