Вхід | Реєстрація

У Кобеляках відбувся новий забіг

У Кобеляках відбувся новий забіг
Старт дорослих учасників

Другий за ліком спортивний захід зібрав пів сотні спортсменів різних вікових категорій.

7 серпня центральні вулиці міста на кілька годин перекрили для проїзду транспорту. Ці заходи не були пов’язані з приїздом якогось високопосадовця. Уся справа в тому, що в Кобеляках відбувся спортивний забіг. Ініціатором забігу являється кобелячанка Дарина Свячена. У минулому році з цією ідеєю вона звернулася до працівників міськради. Посадовці підтримали дівчину і допомогли організувати захід.

На перший пробіг, що проходив 1 серпня, зібралися майже 50 чоловік. Цього року кількість учасників майже не змінилась. Тому, доки зранку, 7 серпня, мисливці готувалися до відкриття сезону полювання на пернатих, Кобеляками пробігли кілька десятків спортсменів‑аматорів.

Бігали учасники за віковими категоріями. Старші учасники долали 2,5‑кілометровий маршрут, що пролягав вулицями Касьяна — Шевченка — Мільйонна — Раїси Кириченко — Покровська — Шевченко — Касьяна. Стартували спортсмени традиційно від будівлі міської ради. Перед забігом місцевий житель Андрій Гречаний провів інструктаж для учасників та розминку. До речі, Андрій є призером численних легкоатлетичних змагань із бігу на різні дистанції. Також він кандидат у майстри спорту.

Доки старші бігуни змагалися в швидкості й витривалості, для найменших учасників провели спортивну вікторину. А потім малеча змінила старших спортсменів.

По завершенню забігу судді Роман Горбенко і Роман Оніщенко підвели підсумки змагання. Тим часом Дарія Свячена провела для бігунів розіграш лотереї.

Після підбиття результатів, кращі учасники забігу різних вікових категорій отримали грамоти та подарунки.

Провести захід організаторам допомогли працівники відділу поліції, котрі перекривали рух транспорту на вулицях, якими бігли спортсмени, та працівники служби екстреної медичної допомоги.

 

Переможці за категоріями

Чоловіки: І місце — Андрій Гречаний, ІІ місце — Микола Бакулей, ІІІ місце — Максим Скоробагатов.

Жінки: І місце — Анна Видебура, ІІ місце — Дарина Свячена, ІІІ місце — Катерина Савчук.

Діти до 10 років (перше місце): Назар Бабенко, Марія Накісько.

Діти від 11–15 років: Іван Попик, Катерина Абдуліна.

Вікова категорія 40–49 років (чоловіки, жінки): Олексій Шаріков, Оксана Дзеркалій.

Найстарший учасник: Наталія Косик.

Наймолодший учасник: Єгор Шабалтій.

Організатори анонсували, що наступного року теж планують провести такий захід, адже він популяризує спорт і здоровий спосіб життя.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2021, 13:00 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації