Вхід | Реєстрація

Сміття в лісі вже не буде?

Сміття в лісі вже не буде?

Обнадійливі новини надійшли від громадських активістів, котрі опікуються збереженням довкілля і дотриманням законодавства з боку Кобеляцької міської ради. За їх словами, міські відходи в ліс, поряд із Кобеляками, вже не возять.

Тижневик «ЕХО» висвітлював події навколо незаконного сміттєзвалища в лісі, організованого міським головою та депутатами, із самого початку цього ганебного явища.

Нагадаємо, що вивалювати непотріб посеред соснового лісу почали в серпні 2019 року. І ось через два роки з’явилася надія на відновлення законності і справедливості по відношенню до довкілля.

Кілька місяців тому рішенням Полтавського окружного адміністративного суду звалище в лісі фактично було визнане незаконним. Суддя Шевяков скасував рішення міських депутатів.

Звичайно ж, у Кобеляках ніхто не поспішав виконувати рішення суду. Сміття в ліс продовжували возити. І, напевне, так би воно й тривало б місяцями, а то й роками, аби не активна громадська позиція двох жителів Сухинівки.

Дізнавшись, що міська влада і комунальники не поспішають виконувати судове рішення, Артур Ковач та Станіслав Катричок 5 серпня навідалися до лісу і зафіксували факт вивезення твердих побутових відходів на незаконне звалище працівниками комунального підприємства. Катричок і Ковач не задовольнилися лише фіксацією події на фото та відео, вони ще й викликали на місце події наряд поліції. Поліцейські склали протокол.

За словами Ковача, у той же день вони із Катричком зафіксували повторний факт вивезення сміття в ліс тими ж комунальниками.

Після цього возити відходи в ліс припинили.

Артур Ковач говорить:

— У всякому випадку, ні автомобілів комунальної служби, ні «свіжих» відходів я в лісі не бачив. Подейкують, що возити почали в інше місце. Нібито, міські депутати знову за щось там проголосували. Оскільки на сесіях зараз все приймається без обговорення, то, можливо, якусь нову земельну ділянку й виділяли. Безумовно, ми дізнаємося, де вона і наскільки законним є нове звалище.

Начальник відділення поліції №2 Володимир Кузьменко підтвердив, що нові задокументовані факти приєднані до кримінального провадження, що відкрите кілька років тому.

Хоча, по великому рахунку, поліцейські мали б відкрити нову кримінальну справу, вже за фактом невиконання рішення суду. А там відповідальність набагато серйозніша, аніж за забруднення довкілля.

Та зрештою, ніхто нікого не прагне «посадити» в тюрму. І якщо сміття просто перестали возити в сосновий ліс, то це вже чудово. Але — ще не факт.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2021, 14:33 | Кобеляки | Суспільство


1. Fed654Frumos / 12 серпня 2021, 16:00
Нууу,ЕХО зовсім мишей не ловить.В ліс сміття не возять,а куди воно потрапляє не вияснили.Я розумію,що ЕХО це не «Вild» чи "The Independent",але ж і інсайдерська інформація в комунгоспі коштує максимум пляшка))
2. DonchenkoLyubov / 13 серпня 2021, 12:41
А крім цих зелених активістів,в м Кобеляки,є громадяни з активною громадською позицією?
3. orakul / 13 серпня 2021, 13:02
2.DonchenkoLyubov
«є громадяни з активною громадською позицією?»

Ну і толку із тієї позиції? Вже одні такі із активною позицією країну розвалили. Свою позицію треба демонструвати на виборах. Схема управління і прийнятя рішень при омріяній домократії слідуюча. Люди обирають голову і депуатів. Депутати приймають те чи інше рішення голосуванням поперідньо вивчивши питаня. Тепер треба йти до своїх депутатів і їх запитувати. Мітінгувати треба не перед міськрадою чи смітником а перед їхніми домівками.
4. DonchenkoLyubov / 13 серпня 2021, 22:38
5. orakul / 13 серпня 2021, 23:48
4.DonchenkoLyubov
«Ну »

No comment. Давно сказано: "Хвалу и клевету приемли равнодушно, И не оспаривай глупца". Славка и Селену Вам в побратими.
6. саша ставицький / 14 серпня 2021, 09:21
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
4.DonchenkoLyubov
«. DonchenkoLyubov »

Ну ви ще більша дебілка , розумна людина не буде ображати людей.А активістів в Кобеляках достатньо , проїдьте по Кобеляках і побачите , що творять ті активісти біля сміттєвих контейнерів.А ви активістка скільки і де виносите своє сміття ?
7. саша ставицький / 14 серпня 2021, 09:27
Ну і діла , ну де в мене ненормативна лексика ? От Донченко називає людину де....м і то нормативна , а в мене те саме ненормативне ? Сміх і гріх.
8. orakul / 14 серпня 2021, 22:46
7.саша ставицький
«а в мене те саме ненормативне ? Сміх і гріх. »

Не те саме. Виявляється, що є ріниця. В одному вивпадку слово написане через українське «і», а в іншому, через "москальське" "и". Думаю, що це якраз той випадок, коли поцріотизм підвів. Воно сайт же, чи програма, тупо не розуміє тонкощів свідомізму, прочитало через «і» і закрило. А те, що через руське «и», воно не розпізнало як тіпа нелітературне. Хоча слово те є у всіх медичних словниках і підручниках, але в Ехо його вважають нелітературним. Чому? Та може тому.... краще промовчу. Ну тепер он адмін виправився, вже закрило і москальску інтерпретацію.

Змінено 16.08.2021, 22:33
9. BezuglenkoTaras / 15 серпня 2021, 11:10
8.orakul
« orakul»

Повністю непідтримую Любу за обзивання будь кого, але суть то вірна, як не крути шановний Оrakul, або як там тебе?
10. orakul / 15 серпня 2021, 13:05
9.BezuglenkoTaras
«але суть то вірна»

Яка нах суть, в чім суть? В тім, що треба ходити мітингувати? Вивчи, шановний, «суть» місцевого самоврядування і не треба винаходити велосипед. Велосипед їде від того, що крутять педалі. Але якщо пришелепку дати велосипед, то він і його поламає а педалі повідламує. Звісно, що велосипед без педа лів не поїде. Або поїде у прірву, ну тіпа туди, куди пришелепка підштовхнут. Люди самі обирали собі голову і депутатів. Ну припустимо, що вибрали не такого голову, або такого, який не всім подобається. Але депутатів то обирали самі, ніхто нікого не силував і нічого не підтасовував. От тепер треба до них і йти, і запитувати, чому ваш любимий депутат не вирішує ваше питання? Ясна річ, що депутат сам нічого не вирішить, але ж вони і питання ніякого не піднімають. А може і піднімають, може щось і пропонують. Але я про це не чув. А якщо мітингувати, то тоді треба чесно визнати, що лошари обрали собі не тих депутатів, що обрані депутати на лошар не звертають уваги. Тоді треба мітингувати під лозунгом "Геть мого депутата з ради!". Якщо у пришелепків з розумом тугувато, то хай послухають, що з цього приводу казав товариш Сталін. Канєшно, Сталін же тіпа ворог, але ж нормальна людина в першу чергу повинна б поцікавитись думкою ворога з перших вуст, а не в інтерпретації ніцойш, фаріонш і тягнибиків. Посилання на www.youtube.com

Змінено 16.08.2021, 07:13
11. Slavko / 15 серпня 2021, 22:13
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
6.саша ставицький
«ви ще більша дебілка , розумна людина не буде ображати людей»


Тепер прочитайте ці слова знову ...
Це Віктор Іванович захищає тут своїх прихожан, бабок, які лазять по контейнерах
12. Slavko / 15 серпня 2021, 22:16
10.orakul
«Але депутатів то обирали самі, ніхто нікого не силував і нічого не підтасовував. От тепер треба до них і йти, і запитувати чому ваш любимий депутат не вирішує ваше питання? Ясна річ що депутат сам нічого не вирішить, але ж вони і питання ніякого не піднімают. А може і піднімають, може щось і пропонують. Але я про це не чув. А якщо мітингувати, то тоді треба чесно визнати, що лошари обрали собі не тих депутатів, що обрані депутати на лошар не звертають уваги»


Золоті слова !
13. Slavko / 15 серпня 2021, 22:24
10.orakul
«нормальна людина в першу чергу повинна б поцікавитись думкою ворога з перших вуст, а не в інтерпретації ніцойш, фаріонш і тягниб»


Тому твоя думка й не важлива, що ворог ти і маєш шизофренію.
Інтерпретація самого себе у тебе завжди різна, що говорити з тобою про політику ?
Приклади я вже наводив, немає смислу. Але... у тебе є теж тут кілька прихожан, ставлять лайки. Домашні, такі собі, підопічні.

Змінено 15.08.2021, 22:28
14. саша ставицький / 16 серпня 2021, 20:14
11.Slavko
«які лазять по контейнерах
»

Це ж вони лазять по контейнерах через таких . як ти недо...ів . Тобі терміново потрібно лікуватись у психіатра , дуже вже запущено, Побачу Тетяну , підскажу куди тебе везти , авось і підлікують.
15. Slavko / 17 серпня 2021, 00:28
14.саша ставицький
«
Це ж вони лазять по контейнерах через таких . як»


Ні, саме через таких пасторів, як ви.
Ви разом вибрали собі майбутнє, я агітував зовсім за інше. Вакцинуйтеся вже, може, швидше вас утилізують.
Не подумайте тільки, що я хочу когось образити! Констатація факту, не більше
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації