Вхід | Реєстрація

Сміття в лісі вже не буде?

Сміття в лісі вже не буде?

Обнадійливі новини надійшли від громадських активістів, котрі опікуються збереженням довкілля і дотриманням законодавства з боку Кобеляцької міської ради. За їх словами, міські відходи в ліс, поряд із Кобеляками, вже не возять.

Тижневик «ЕХО» висвітлював події навколо незаконного сміттєзвалища в лісі, організованого міським головою та депутатами, із самого початку цього ганебного явища.

Нагадаємо, що вивалювати непотріб посеред соснового лісу почали в серпні 2019 року. І ось через два роки з’явилася надія на відновлення законності і справедливості по відношенню до довкілля.

Кілька місяців тому рішенням Полтавського окружного адміністративного суду звалище в лісі фактично було визнане незаконним. Суддя Шевяков скасував рішення міських депутатів.

Звичайно ж, у Кобеляках ніхто не поспішав виконувати рішення суду. Сміття в ліс продовжували возити. І, напевне, так би воно й тривало б місяцями, а то й роками, аби не активна громадська позиція двох жителів Сухинівки.

Дізнавшись, що міська влада і комунальники не поспішають виконувати судове рішення, Артур Ковач та Станіслав Катричок 5 серпня навідалися до лісу і зафіксували факт вивезення твердих побутових відходів на незаконне звалище працівниками комунального підприємства. Катричок і Ковач не задовольнилися лише фіксацією події на фото та відео, вони ще й викликали на місце події наряд поліції. Поліцейські склали протокол.

За словами Ковача, у той же день вони із Катричком зафіксували повторний факт вивезення сміття в ліс тими ж комунальниками.

Після цього возити відходи в ліс припинили.

Артур Ковач говорить:

— У всякому випадку, ні автомобілів комунальної служби, ні «свіжих» відходів я в лісі не бачив. Подейкують, що возити почали в інше місце. Нібито, міські депутати знову за щось там проголосували. Оскільки на сесіях зараз все приймається без обговорення, то, можливо, якусь нову земельну ділянку й виділяли. Безумовно, ми дізнаємося, де вона і наскільки законним є нове звалище.

Начальник відділення поліції №2 Володимир Кузьменко підтвердив, що нові задокументовані факти приєднані до кримінального провадження, що відкрите кілька років тому.

Хоча, по великому рахунку, поліцейські мали б відкрити нову кримінальну справу, вже за фактом невиконання рішення суду. А там відповідальність набагато серйозніша, аніж за забруднення довкілля.

Та зрештою, ніхто нікого не прагне «посадити» в тюрму. І якщо сміття просто перестали возити в сосновий ліс, то це вже чудово. Але — ще не факт.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2021, 14:33 | Кобеляки | Суспільство


1. Fed654Frumos / 12 серпня 2021, 16:00
Нууу,ЕХО зовсім мишей не ловить.В ліс сміття не возять,а куди воно потрапляє не вияснили.Я розумію,що ЕХО це не «Вild» чи "The Independent",але ж і інсайдерська інформація в комунгоспі коштує максимум пляшка))
2. DonchenkoLyubov / 13 серпня 2021, 12:41
А крім цих зелених активістів,в м Кобеляки,є громадяни з активною громадською позицією?
3. orakul / 13 серпня 2021, 13:02
2.DonchenkoLyubov
«є громадяни з активною громадською позицією?»

Ну і толку із тієї позиції? Вже одні такі із активною позицією країну розвалили. Свою позицію треба демонструвати на виборах. Схема управління і прийнятя рішень при омріяній домократії слідуюча. Люди обирають голову і депуатів. Депутати приймають те чи інше рішення голосуванням поперідньо вивчивши питаня. Тепер треба йти до своїх депутатів і їх запитувати. Мітінгувати треба не перед міськрадою чи смітником а перед їхніми домівками.
4. DonchenkoLyubov / 13 серпня 2021, 22:38
5. orakul / 13 серпня 2021, 23:48
4.DonchenkoLyubov
«Ну »

No comment. Давно сказано: "Хвалу и клевету приемли равнодушно, И не оспаривай глупца". Славка и Селену Вам в побратими.
6. саша ставицький / 14 серпня 2021, 09:21
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
4.DonchenkoLyubov
«. DonchenkoLyubov »

Ну ви ще більша дебілка , розумна людина не буде ображати людей.А активістів в Кобеляках достатньо , проїдьте по Кобеляках і побачите , що творять ті активісти біля сміттєвих контейнерів.А ви активістка скільки і де виносите своє сміття ?
7. саша ставицький / 14 серпня 2021, 09:27
Ну і діла , ну де в мене ненормативна лексика ? От Донченко називає людину де....м і то нормативна , а в мене те саме ненормативне ? Сміх і гріх.
8. orakul / 14 серпня 2021, 22:46
7.саша ставицький
«а в мене те саме ненормативне ? Сміх і гріх. »

Не те саме. Виявляється, що є ріниця. В одному вивпадку слово написане через українське «і», а в іншому, через "москальське" "и". Думаю, що це якраз той випадок, коли поцріотизм підвів. Воно сайт же, чи програма, тупо не розуміє тонкощів свідомізму, прочитало через «і» і закрило. А те, що через руське «и», воно не розпізнало як тіпа нелітературне. Хоча слово те є у всіх медичних словниках і підручниках, але в Ехо його вважають нелітературним. Чому? Та може тому.... краще промовчу. Ну тепер он адмін виправився, вже закрило і москальску інтерпретацію.

Змінено 16.08.2021, 22:33
9. BezuglenkoTaras / 15 серпня 2021, 11:10
8.orakul
« orakul»

Повністю непідтримую Любу за обзивання будь кого, але суть то вірна, як не крути шановний Оrakul, або як там тебе?
10. orakul / 15 серпня 2021, 13:05
9.BezuglenkoTaras
«але суть то вірна»

Яка нах суть, в чім суть? В тім, що треба ходити мітингувати? Вивчи, шановний, «суть» місцевого самоврядування і не треба винаходити велосипед. Велосипед їде від того, що крутять педалі. Але якщо пришелепку дати велосипед, то він і його поламає а педалі повідламує. Звісно, що велосипед без педа лів не поїде. Або поїде у прірву, ну тіпа туди, куди пришелепка підштовхнут. Люди самі обирали собі голову і депутатів. Ну припустимо, що вибрали не такого голову, або такого, який не всім подобається. Але депутатів то обирали самі, ніхто нікого не силував і нічого не підтасовував. От тепер треба до них і йти, і запитувати, чому ваш любимий депутат не вирішує ваше питання? Ясна річ, що депутат сам нічого не вирішить, але ж вони і питання ніякого не піднімають. А може і піднімають, може щось і пропонують. Але я про це не чув. А якщо мітингувати, то тоді треба чесно визнати, що лошари обрали собі не тих депутатів, що обрані депутати на лошар не звертають уваги. Тоді треба мітингувати під лозунгом "Геть мого депутата з ради!". Якщо у пришелепків з розумом тугувато, то хай послухають, що з цього приводу казав товариш Сталін. Канєшно, Сталін же тіпа ворог, але ж нормальна людина в першу чергу повинна б поцікавитись думкою ворога з перших вуст, а не в інтерпретації ніцойш, фаріонш і тягнибиків. Посилання на www.youtube.com

Змінено 16.08.2021, 07:13
11. Slavko / 15 серпня 2021, 22:13
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
6.саша ставицький
«ви ще більша дебілка , розумна людина не буде ображати людей»


Тепер прочитайте ці слова знову ...
Це Віктор Іванович захищає тут своїх прихожан, бабок, які лазять по контейнерах
12. Slavko / 15 серпня 2021, 22:16
10.orakul
«Але депутатів то обирали самі, ніхто нікого не силував і нічого не підтасовував. От тепер треба до них і йти, і запитувати чому ваш любимий депутат не вирішує ваше питання? Ясна річ що депутат сам нічого не вирішить, але ж вони і питання ніякого не піднімают. А може і піднімають, може щось і пропонують. Але я про це не чув. А якщо мітингувати, то тоді треба чесно визнати, що лошари обрали собі не тих депутатів, що обрані депутати на лошар не звертають уваги»


Золоті слова !
13. Slavko / 15 серпня 2021, 22:24
10.orakul
«нормальна людина в першу чергу повинна б поцікавитись думкою ворога з перших вуст, а не в інтерпретації ніцойш, фаріонш і тягниб»


Тому твоя думка й не важлива, що ворог ти і маєш шизофренію.
Інтерпретація самого себе у тебе завжди різна, що говорити з тобою про політику ?
Приклади я вже наводив, немає смислу. Але... у тебе є теж тут кілька прихожан, ставлять лайки. Домашні, такі собі, підопічні.

Змінено 15.08.2021, 22:28
14. саша ставицький / 16 серпня 2021, 20:14
11.Slavko
«які лазять по контейнерах
»

Це ж вони лазять по контейнерах через таких . як ти недо...ів . Тобі терміново потрібно лікуватись у психіатра , дуже вже запущено, Побачу Тетяну , підскажу куди тебе везти , авось і підлікують.
15. Slavko / 17 серпня 2021, 00:28
14.саша ставицький
«
Це ж вони лазять по контейнерах через таких . як»


Ні, саме через таких пасторів, як ви.
Ви разом вибрали собі майбутнє, я агітував зовсім за інше. Вакцинуйтеся вже, може, швидше вас утилізують.
Не подумайте тільки, що я хочу когось образити! Констатація факту, не більше
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації