Вхід | Реєстрація

Майже всі білицькі медики зробили щеплення

Майже всі білицькі медики зробили щеплення

Про це повідомляє керівник місцевого ПМСД Ольга Луцько. Із 58 працівників закладу повністю вакциновані 54.

За словами керівника медзакладу, зараз жителям громади доступні одразу чотири вакцини. Пфайзер використовують у основному для ревакцинації, тобто роблять другу ін’єкцію. Але, швидше за все, невдовзі надійде нова партія цієї вакцини для тих, хто ще взагалі не робив щеплення.

Окрім того, в наявності Короновак, Астра­Зенека та Модерна.

Загальний відсоток вакцинованих жителів громади поки що залишається низьким.

У зв’язку з цим, Ольга Луцько закликає земляків:

— Ні я, ні мої підлеглі чи керівництво громади не є прихильниками якогось тиску на людей. Вакцинація — справа добровільна. Але я, як медик зі стажем, як людина, котра бачила, наскільки важким буває перебіг цієї підступної хвороби, закликаю земляків зробити щеплення і захиститися від коронавірусу. Цим ви вбережете як своє здоров’я, так і здоров’я близьких вам людей. Окрім того, раджу подумати і про матеріальну складову. Вакцину люди отримують безкоштовно. А процес лікування та відновлення при тяжкому перебігу коронавірусу може обійтися в тисячі та десятки тисяч гривень. Подумайте і над цим.

— У вівторок, 10 серпня, медики провели зустріч із керівниками освітніх закладів громади. І вчергове закликали організувати колективну вакцинацію педагогів.

— Окрім того, за словами Ольги Луцько, медики ведуть роз’яснювальну роботу із старостами та керівниками трудових колективів. Окрім стаціонарних пунктів вакцинації, у громаді діє і мобільна бригада, готова виїхати і зробити щеплення людям, яким важко пересуватися.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2021, 16:07 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. orakul / 12 серпня 2021, 22:48
"Вакцину люди отримують безкоштовно. А процес лікування та відновлення при тяжкому перебігу коронавірусу може обійтися в тисячі та десятки тисяч гривень. Подумайте і над цим."

Цікаво, а тіпа медик Ольга Луцько обстежувалась на предмет наявностсі у неї шизофренії? По-перше, як кажуть навіть свідомі поцреоти: "безкоштовний сир у мишоловці". По-друге, в ст. 49 Конституції України чорним по білому написано «У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно;»
2. orakul / 12 серпня 2021, 23:42
Тупо цитата.
"как говорит Флеминг, одна прививка аналогична атаке сотен миллионов вирусов (а при естественном заражении доза на порядки ниже), причем в случае прививок РНК- и ДНК-вакцинами поражение именно мозга — высоковероятно."

Втішає те, що враження мозку українцям не страшне, він у них давно вражений і здається назавжди.

Анекдот в тему.
"- Как дела, Яша? Всё маски шьёте?
- Да ну шо ты, Фима: маски - это прошлый век. Мы вакцину "варим"...
- Яша, ну шо, все еще вакцину "варите"?
- Ну шо ты, Фима, справки о вакцинации продаем.
- Яша, а коронавирус, это таки эпидемия или политика?
- Ну шо ты, Фима, это уже религия. Ви можете верить, можете не верить, но обряды придется соблюдать. "
Посилання на rossaprimavera.ru

Змінено 12.08.2021, 23:45
3. Чудо Юдо / 13 серпня 2021, 10:33
1.orakul
«По-друге, в ст. 49 Конституції України чорним по білому написано «У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно;» »

Ні, ну а шо, приїдуть, заберуть безплатно, перенесуть, покладуть, глянуть - все безплатно :) ну і у морг відвезуть безплатно, хіба ні?
А про медикаменти а, тим паче, гарантії одужання, у тій статті нічого не сказано. Маєш бабки - лікуйся, не маєш - уріну пий, може допоможе.
діду, ти ж сам це прекрасно розумієш, навіщо раз по разу пишеш коментарі ці без толку?:)

Ну а щодо анекдоту то вірно. Релігія уже ціла, звідусіль лунає: "ширнись, ширнись! Ми ще не накрали достатньо на закупівлях вакцин, так що ширнись!" :)
4. orakul / 13 серпня 2021, 13:18
3.Чудо Юдо
« і у морг відвезуть безплатно, хіба ні?»

У морг може й відвезуть, якщо у лікарні гигнеш, бо там недалечко, на каталці можна відвезти, щоб ліжко не займав. А якщо у іншому місці, то дуже сумніваюсь, що хтось безплатно відвезе. А вже про похорони, так годі і говорити. А якщо це трапиться у великому місті, так цифра там буде захмарна. А тіпа лікарку ти не вигороджай. Вона тіпа вищу освіту має і повинна читати Оснонвий Закон хоча б у частині яка її прохвесії стосуєтся. У «совку» її б зобовязали вивчити основні положення Конституції. І про ліки не тут втирай. Медична допомога передбачає не лише койкомісто в палаті а й медикаменти. Для дуже хитромудрих, а також для тупих, було прийняте відповідне рішення Конституційного суду з приводу тлумачення терміну "медична допомога". "{Офіційне тлумачення положення частини третьої статті 49 див. в Рішенні Конституційного Суду № 10-рп/2002 від 29.05.2002}" Почитай.
5. orakul / 13 серпня 2021, 13:39
3.Чудо Юдо
« ти ж сам це прекрасно розумієш»

Уяви собі, що я не розумію, чому не виконується Конституція. Якщо в країні не виконується Конституція, тоді то вже не країна. А ти ж мабуть скажеш, що Україна - країна, та ще й незалежна. Конститція, то Основний Закон прямої дії. Ну давай, поясни, чому на неї хрен кладуть і не лише обрізаний а й необрізаний? Тільки не кажи, що у влади і Гаранта немає важелів впливу на порушників. Чомусь, якщо ти виїдеш не пристебнувшись паском безпеки чи без шолома, то тобі швиденько розтлумачать що почім. І ти отому поліцаю не поясниш, що ти забувся, що у тебе пузо велике, а пасок малий, чи у тебе хвурункул на голві і тобі шолом протипоказаний. Він буде тобі тупо тикати під носа Правила не сприймаючи НІЯКИХ твоїх доводів. Усікаєш різницю між якимись правилами затвердженими КМУ і КОНСТИТУЦІЄЮ? Не прийметься до уваги і те, що твоє життя і здоровья - то твоя проблема і до неї нікому не повинно бути діла. Ну ніхто ж не забороня тобі з мосту плигнути і втопитися, бо то буде порушенням прав людини. Ну з поліцаями все понятно, їм заробляти треба, а не головою думати. Але якщо ти звернешся з цим тіпа правовим парадоксом, ну наприклад, до депутата ВРУ, то він тобі розкаже, що держава в такий спосіб дбає про твою безпеку і твоє здоровья. Цінуй турботу. Ніззя без паска і шолома. А от якщо ти захворієш і в тебе немає на ліки, то про тебе ніякий хрен не подбає, а тим більше та сама держава. Усікаєш, яка мудра у нас держава? Вона про тебе дбає виключно там, де тебе можна "постригти". А може то не держава у нас така, а ті пришелепки, які обрали очільників держави, та ще й ні про що з них не питають?

Змінено 13.08.2021, 13:46
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації