Вхід | Реєстрація

На вулицях Лівенського встановлять автономне освітлення

На вулицях Лівенського встановлять автономне освітлення

Усього населений пункт освітлюватимуть 25 ліхтарів.

Нагадаємо, що за підсумками минулорічного обласного конкурсу «Бюджет участі», перемогу здобув енергоефективний проект жительки Нехворощанської громади Світлани Анепір під назву «Щоб краще було всім у Лівенському жити, нам треба лампи сонця засвітити». Її ідея передбачає встановлення автономного вуличного освітлення з використанням сонячних батарей на території села Лівенське.

За підрахунками автора, вартість упровадження енергоефективних технологій коштуватиме обласному й місцевому бюджетам 275 624 гривні. За ці кошти на вулиці населеного пункту придбають і змонтують 25 ліхтарів.

27 липня Виконавчий комітет Нехворощанської сільської ради оголосив тендер «Капітальний ремонт елементів благоустрою (встановлення автономних систем вуличного освітлення ) по вулицях Озерна, Степова, Першотравнева, Центральна, Красноградська, Зелена та Куминська в селі Лівенське». Вартість робіт становила 231 976 гривень.

Аукціон проводився за спрощеною системою. І вже 6 серпня був визначений переможець. Ним стала єдиний учасник — підприємець Валентина Петренко з пропозицією 169 274, 94 гривні. Тобто, переможець погодилась виконати роботи на 60 000 гривень дешевше від початкової вартості.

Зараз підприємець очікує підписання договору. У ньому вказано, що термін виконання робіт становить п’ять календарних днів із дати підписання договору. Гарантійний термін на виконані роботи складає 12 місяців від дати початку експлуатації обладнання.

У описі до товару йдеться, що автономні системи освітлення складаються з міцного алюмінієвого корпусу. Усередині нього знаходиться акумулятор, світлодіодне джерело світла, автоматичний вимикач. Пристрій має опору у вигляді трубчастої стійки з міцного металу з антикорозійним покриттям. Використовувати такі пристрої в будь­яких кліматичних зонах при температурі зовнішнього повітря від ­30 до + 50 С.

Світлодіодне джерело працює автоматично, реагуючи на природне освітлення. Режим підзарядки спрацьовує, коли світлодіод повністю відключений. Є можливість ручного включення за допомогою пульта дистанційного керування. Термін служби освітлювального обладнання становить не менше 50 000 годин.

Після підписання всіх документів, підприємець приступить до виконання своїх робіт. І вулиці Лівенського більше не будуть темними вночі.

 

Технічні характеристики LEDGNC 60WQPSOLAR

Світильник

60 Вт

Сила світла

6100 Lm

Сонячна панель

150 Вт

Акумулятор

100 Ач / 1500 Втч

Тип аккумулятора

Гелева батарея

глибокого циклу

Автономія

3 дня при 12 часах в день

Зарядний пристрій

PWM

Особливості IP

IP66

Світлодіодне життя

50 000 годин

 IESNA LM­80 TM­21

DimProperty

програмований

Інтелектуальне

керування

Step Dim, Timer, Zegbee, Нічний датчик

Клас безпекии

Клас II

Робоча

Температура

Від ­30 ° C до + 50 ° C



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 серпня 2021, 12:28 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації