Вхід | Реєстрація

Суд постановив конфіскувати у нардепа Киви 1,2 мільйона зароблених на жомовій ямі

Суд постановив конфіскувати у нардепа Киви 1,2 мільйона зароблених на жомовій ямі

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив перший позов про громадянську конфіскації необґрунтованих активів на суму понад 1,2 млн грн, що належать народному депутату України Іллі Киві (фракція «Опозиційна платформа – За життя»), вони стягнуті в дохід держави.

«13 серпня 2021 року ВАКС задовольнив позов виконуючого обов'язки начальника відділу управління САП ... про визнання необгрунтованими активів в сумі понад 1,2 млн грн, що належать народному депутату України і стягнення їх відповідно до українського законодавства в дохід держави», – йдеться в повідомленні САП.

У САП нагадують, що прокурори за сприяння НАПКА і НАБУ виявили факт отримання необґрунтованого активу народним депутатом України 9 скликання.

«Встановлено, що нардеп, незважаючи на те, що він не є власником об'єктів нерухомості (жомова яма) і, не маючи правомочності щодо володіння, користування і розпорядження ним, передав вищевказане майно в оренду суб'єкту господарювання з ознаками фіктивності», – уточнюється в повідомленні.

При цьому в прокуратурі зазначають, що депутат протиправно отримав 1 242 236 грн і ще 10 тис. грн були зараховані на банківський рахунок депутата як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій.

У повідомленні САП не вказується ім'я депутата. Як повідомляють ЗМІ, мова йде про Іллю Киву.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 серпня 2021, 15:44 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації