Вхід | Реєстрація

Скільки платитимемо за світло з жовтня

Скільки платитимемо за світло з жовтня

Нещодавно пресслужба «Полтаваенергозбут» повідомила, що 28 липня вийшла Постанова Кабінету Міністрів України, згідно якої до 31 серпня продовжено дію фіксованої ціни на електроенергію для населення — 1,68 грн/кВт∙год.

Окрім побутових споживачів за цією ціною проводять розрахунок за послугу: гуртожитки, що розраховуються за загальним засобом обліку у межах побутових потреб, споживачі, які проживають у багатоквартирних житлових будинках, дачних, садових, гаражно-будівельних кооперативах (на технічні цілі та освітлення).

За наявності двозонних лічильників слід сплачувати половину ціни — з 23:00 до 7:00, повний тариф — у інші години доби.

Для тих, у кого тризонні засоби обліку, під час пікового навантаження (з 8:00 до 11:00 та з 20:00 до 22:00) потрібно платити на 50% більше тарифу. У години напівпікового навантаження (з 7:00 до 8:00, з 11:00 до 20:00, з 22:00 до 23:00) — по діючому тарифу, з 23:00 до 7:00 ранку — по тарифу, на 60% меншому за діючий.

Днями прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду поінформував, що з 1 жовтня тариф на електроенергію для населення буде знижено. Домогосподарства, які споживають менше 250 кВт на місяць, сплачуватимуть по 1,44 гривні за кВт/год.

При цьому для домогосподарств з місячним рівнем споживання більше 250 кіловат тариф на електроенергію залишиться без змін, тобто, 1,68 гривні. Нові правила почнуть діяти з 1 жовтня 2021 року.

Також Денис Шмигаль зупинився на питанні тарифів на газ.

«НАК «Нафтогаз» запустив тарифний план «Комфортний сезон». За цим планом кубометр газу буде коштувати 7,96 гривні з ПДВ незалежно від того, якою буде ринкова ціна на біржах. Тарифний план діє з 1 жовтня 2021 року до 30 квітня 2022 року.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 серпня 2021, 20:10 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації