Вхід | Реєстрація

Бутенківський стадіон мають ввести в експлуатацію до 1 вересня

Бутенківський стадіон мають ввести в експлуатацію до 1 вересня

Кінцевий строк вказаний у договорі, який підписував виконавець робіт.

Нагадаємо, що в липні минулого року в Бутенках, у мікрорайоні Стрюки, розпочалася реконструкція місцевого стадіону. Спортивну споруду перебудовували за кошти Державного фонду реконструкції і розвитку та частково — із бюджету Бутенківської громади.

Загалом із державного бюджету мало надійти близько 10 000 000 гривень, частка місцевого склала 2 150 000. Ці кошти підрядна організація мала освоїти протягом минулого року.

Згідно проекту, спортивну споруду підрядник мав повністю перебудувати. Крім самого футбольного поля, на території стадіону передбачили трибуну на 120 місць, адміністративну будівлю з кабінетами, роздягальнею і душовими для спортсменів, волейбольний майданчик і вуличні тренажери. Саму спортивну споруду обнесли огорожею.

Через тривалу процедуру з визначення підрядника і невчасне надходження держсубвенції, протягом минулого року ТОВ «Українська альтернатива» освоїло 9 213 000 гривень державних коштів і 1 017 000 з місцевого бюджету. Невикористаними лишилися 95 000 гривень, які повернулися в державу. Щоб повністю завершити увесь об’єм робіт та оформити всі дозволи, потрібно 300 000 гривень. Їх погодились виділити депутати Білицької селищної ради.

У п’ятницю, 13 серпня, на спільному засіданні депутатських комісій селищний обранець Павло Гунжель звернувся до начальника фінансового управління Романа Бутка. Він нагадав, що на початку року із вільних залишків депутати профінансували на 190 000 будівництво бутенківського стадіону.

— Тобто, стадіон у Бутенках фактично проплачений. А зараз до мене надходять такі слухи, що є новий проект і селищна рада фінансуватиме його добудову, — сказав Гунжель. — Я хотів задати питання: потратили ми вже гроші чи ще будемо тратити?

Роман Бутко пояснив, що до нього слухи про додаткове фінансування не надходили. А ті роботи, під які закладалися кошти, виконані. Залишаються технічні питання: введення в експлуатацію, отримання сертифікатів.

Голова Білицької селищної ради Микола Скрильник, у свою чергу, додав, що, згідно договору, заключеного з підрядною організацією, до 1 вересня спортивну споруду мають ввести в експлуатацію. І доробити все, що не доробили.

— Є певна заборгованість підрядника перед замовником. На сьогодні роботи не дороблені. Та є юридичний договір. Якщо до 1.09 роботи не будуть виконані, до підрядника застосовуватиметься інша процедура, — сказав Скрильник.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 серпня 2021, 10:44 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Fuks / 21 серпня 2021, 12:48
Типова українська сучасність...Гроші вкрали а стадіону кажуть нема...А Скрильник не уточнив в якому році здадуть 1 вересня? В 2021р точно ні,кажуть.А де ж доблесна поліція..Там скільки справ можна зробить і зірочки заробить.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації