Вхід | Реєстрація

Сквер, зона відпочинку та літня сцена

Сквер, зона відпочинку та літня сцена
Сквер у Червоних Квітах

Такі ініціативи на обласний конкурс подали мешканці Білицької громади.

Нагадаємо, що з 20 липня триває прийом проєктів на Бюджет участі Полтавської області.

За інформацією відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату Полтавської облради, ідеї прийматимуться до 20 серпня. Одним із нововведень Бюджету участі Полтавської області стало формування трьох списків проєктів за рейтингом, відповідно поданих сільськими, селищними та міськими радами.

Загальний обсяг співфінансування цьогорічних проєктів з обласного бюджету, передбачений програмою «Громадські бюджети Полтавщини на 2021–2023 роки», становить 6 мільйонів гривень. За рішенням робочої групи, кошти будуть розподілені відповідно до кількості територіальних громад області (24 сільських, 20 селищних та 16 міських), зокрема: 2,4 мільйона — для сільських громад, 2 мільйони — для селищних та 1,6 мільйона — проєктам-переможцям міських громад.

Станом на вечір 16 серпня загалом на конкурс подано 34 проєкти. Із них мешканці Білицької селищної громади підготували три ініціативи, Драбинівської — дві.

 

Сквер у Червоних Квітах

Марина Забрудська виступила з ініціативою — облаштувати сквер для відпочинку в селі Червоні Квіти. Проєкт передбачає: укладання 80 квадратних метрів тротуарної плитки, встановлення 12 лавок для сидіння, 8 ліхтарів на сонячних батареях, 6 урн для сміття. Загальна вартість робіт складе 200 000 гривень.

Автор вказала, що будівництво скверу забезпечить квітян комфортною зеленою зоною для прогулянок і активного відпочинку. Поряд зі сквером знаходиться дитячий майданчик, сільський клуб, де відбуваються культурні заходи.

 

Зона відпочинку для чорбівчан

Облаштувати зону відпочинку в Чорбівці мріє Зоя Халява. За 200 000 гривень поряд із сільським будинком культури учасниця конкурсу планує укласти 200 квадратів тротуарної плитки, встановити 4 лавки для сидіння, 2 альтанки, 1 дитячу гойдалку, спортивний турнік та бруси, 4 урни для сміття. Із появою зони відпочинку, жителі та гості села проводитимуть дозвілля на свіжому повітрі.

Майданчик у Чорбівці

 

Літня сцена в Центральному парку

Ірина Чухно бажає, аби в Центральному парку культури та відпочинку Бутенок установили літню сцену.

За авторськими підрахунками, літня сцена для проведення урочистих та культурно-масових заходів коштуватиме 185 000 гривень (конструкція каркасного типу, з використанням металевих конструкцій та полікарбонату). Встановити сцену Ірина Чухно пропонує на спеціально обладнаному майданчику. На ці заходи вона запланувала 8000 гривень. Освітлення майданчика та сцени обійдеться в 5000. Загалом — 200 000 гривень.

Літня сцена в Бутенках

 

Драбинівській школі потрібні нова доріжка і тренажери

Обидва проекти, що надішли від жителів Драбинівської ОТГ, стосуються благоустрою місцевого навчального закладу.

Перший — «Доріжка до корпусу молодших класів — «Комфортна доріжка», вартістю 100 000 гривень. Його автор Лілія Головко планує облаштувати тротуарну доріжку біля будівель Драбинівського навчально-виховного комплексу.

Другий проект має назву «Вуличний тренажерний комплекс «Спортивний стимул». Ідея облаштування спортивного майданчика з вуличними тренажерами належить Людмилі Співак. Автор вказала, що на території НВК діє спортивний майданчик, але є потреба у встановленні додаткового обладнання для комплексного тренування. За 162 450 гривень вона планує придбати сім додаткових тренажерів.

Що ж, залишається ще кілька днів для того, аби ініціативні мешканці Полтавщини встигли подати свої проекти на конкурс. Можливо, серед них будуть і жителі Кобеляччини та Новосанжарщини. Та про це ми дізнаємося після 20 серпня.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 серпня 2021, 18:50 | Кобеляки | Суспільство
1. Fuks / 21 серпня 2021, 19:03
Та стадіон достройте в Бутенках,клуб ремонтуєто вже 10 років...Відмивання грошей. Санич без конкурсів парки строє.
2. alist / 21 серпня 2021, 19:37
Приємно, приємно читати і розуміти, що всі проблеми вирішено, питання доріг закритов, з водомережами все ОК, робота є, екологія прекрасна, злочинність подолано і т.п. І залишається лише побудувати сквери і зони відпочинку. І наступить рай.
3. Чудо Юдо / 21 серпня 2021, 22:20
2.alist
«І залишається лише побудувати сквери і зони відпочинку. І наступить рай. »

Це ж "Громадський бюджет", тут гроші виділяються на людські ініціативи (за які найбільше голосують). За них не будують доріг, не боряться зі злочинністю.
Так, з однієї сторони Ви праві: нормальна дорога важливіша ніж спортивний турнік та бруси, але з іншої сторони, у нашій державі і дороги не стелять, і турніки не ставлять. А так хоч щось.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації