Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі музики «запалили» Великі Кручі

Кобеляцькі музики «запалили» Великі Кручі

14 серпня на Пирятинщині, у селі Велика Круча, відбувся традиційний фестиваль народної творчості «Кручанські забави». Фестиваль проходив на території садиби-музею національного побуту, яка належить Миколі Василенку.

Цього року на «Кручанських забавах» виступили самодіяльні колективи з Полтавської, Чернігівської, Київської та Черкаської областей. Вона підготували майже 40 танцювальних, вокальних і гумористичних номерів.

Кобеляцьку громаду на цьому фестивалі представляв колектив Віктора Фесюри і Володимира Заїки.

Як розповів Віктор Фесюра, захід проводиться щороку, починаючи з 2007‑го. Фестиваль проходить у другу суботу серпня. Кобелячани вперше побували на цьому фестивалі, хоча Микола Василенко запрошував їх і раніше.

Відкрили концертну програму заслужена артистка України Олена Білоконь та кобеляцькі музики. Фесюра і Заїка розвеселили глядачів та артистів своєю запальною грою на музичних інструментах, за що отримали спеціальну відзнаку від організаторів. Присутні аплодували кобеляцьким артистам та пускалися в танець. Особливо сподобалося присутнім Пупурі та жопен-рол у виконанні Віктора Фесюри.

Крім концертної програми, на відвідувачів фестивалю чекали козацькі забави, розваги для дітей, виставка картин та локації для фото.

Також у рамках фестивалю були представлені виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва, сувенірна продукція.

Віктор Фесюра додав, що в знак подяки за виступ Микола Василенко замовить вказівник «Кобеляки 227 км», який встановлять на стовпі, біля садиби.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 серпня 2021, 12:06 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації