Вхід | Реєстрація

На кіносеанс просто неба зібралось більше 200 глядачів

На кіносеанс просто неба зібралось більше 200 глядачів
У «Центральному» зібралося близько двох сотень глядачів

Кобелячани та гості міста зійшлися в міський парк, аби переглянути чергову комедію.

Нагадаємо, що минулого року за ініціативи викладача Будинку дитячої та юнацької творчості Олени Білаш і її вихованки Лізи Карпенко в Кобеляках відбувся показ фільму під відкритим небом.

Спершу ініціатори планували провести захід для дітей, які відвідують БДЮТ. Та через карантинні обмеження показ фільму доводилося переносити. Коли ж Мінохорони здоров’я послабило вимоги, Олена Білаш і Ліза Карпенко звернулися за допомогою в Кобеляцьку міську раду, аби організувати масовий перегляд кінострічки. Місцем проведення заходу обрали Центральний парк міста. Технічними засобами ініціаторів забезпечили підприємці Сергій і Анна Долгови (розважальний центр «Капітошка»).

На перший показ фільму зібралося близько 130 глядачів різного віку. Переглядом кінострічки просто неба всі залишись задоволені. Чимало глядачів висловлювали побажання, аби такі трансляції стали традиційними.

 

Два парки — два кінотеатри

Тоді Білаш і Карпенко підготували проект «Кіно просто неба» і подали його на обласний конкурс «Бюджет участі». За ідею Олени й Лізи віддали голоси 512 чоловік. І вони потрапили в список переможців конкурсу. За задумом авторів, цього року в міському парку «Центральний» мав з’явиться мобільний кінотеатр під відкритим небом. За 200 000 гривень вони планували закупити проектор, дошку, ноутбук, радіомікрофон, акустичну систему, 4 ліхтарі, 22 м’які крісла-мішки, 10 лавок і штучне килимове покриття.

Та, крім проекту Олени й Лізи, кобелячани підтримали ідею Вікторії Моренко «Облаштування літнього кінотеатру в парку імені Богдана Хмельницького». За неї віддали 559 голосів. Вікторія за 200 000 гривень хоче закупити проектор, акустичну систему, мікрофон, ноутбук, екран, 20 крісел-мішків, 20 ламзаків та 10 лавочок.

Згідно умов конкурсу, проекти фінансуються з двох джерел — обласного і міського бюджетів.

1 липня працівники міської ради зібрали учасників і переможців минулорічних шкільного та громадського бюджету участі Полтавської області. Перед ними виступив міський голова Олександр Копелець. Він повідомив, що в міському бюджеті передбачений 1 мільйон гривень на реалізацію проєктів‑переможців.

 

Новий сеанс, а техзасоби старі

13 серпня в Центральному парку вдруге дивилися кіно. Цього разу на сеансі було більше 200 глядачів. Та технічні засоби для трансляції знову надали Анна і Сергій Долгови, так як міська рада ще не закупила пристрої для мобільного кінотеатру.

Як розповіла Олена Білаш, організовувати цьогорічний перегляд допомагали працівники Відділу культури. У самій міськраді повідомили, що техзасоби придбають за кілька тижнів.

— Літо підходить до завершення, тож хотілося переглянути фільм, доки молодь не роз’їхалася на навчання. Дякую Андрію Мельнику, сім’ї Долгових і всім, хто допомагав. Сподіваюся, що з придбанням обладнання, фільми під відкритим небом стануть традиційними.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2021, 18:22 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації