Вхід | Реєстрація

1 вересня: легалізуй активи і прибутки та спи спокійно

1 вересня: легалізуй активи і прибутки та спи спокійно

Державна податкова служба України працює над імплементацією Закону України від 15.06.2021№ 1539‑IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету»

Нормами закону, який уже набрав чинності, передбачена можливість цивілізованої легалізації активів, що були приховані від оподаткування.

Так, громадяни, які мають розміщені на території України та/або за її межами активи, що належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, мають право подати одноразову добровільну декларацію.

Одноразове добровільне декларування відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Саме протягом цього періоду громадяни зможуть подати добровільну декларацію до Державної податкової служби України.

Задекларувавши активи, декларант повинен буде сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування, розмір якого значно менший, ніж встановлений законодавством податок на доходи фізичних осіб. Загальна ставка одноразового збору — 5 %, для закордонних активів — 9 %, для активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики — 2,5 %.

Наразі фахівці ДПС активно задіяні в розробці проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядку її подання».

Крім того, на сьогодні опрацьовується питання щодо внесення змін до програмного забезпечення для можливості прийняття та опрацювання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій у електронному вигляді з 1 вересня 2021 року.


Автор: Офіційний портал ДПС України


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 серпня 2021, 19:09 | Полтавщина | Суспільство


1. Fed654Frumos / 25 серпня 2021, 22:12
Дуже хороший закон.Чи більше податків,тим більше флагштоків!!!!СУГС!!!!
2. orakul / 26 серпня 2021, 11:37
1.Fed654Frumos
«.Чи більше податків,тим більше флагштоків!!!!СУГС!!!!»

Дебелі флагштоки. І парад хвайний. Треба ж свідомих чимось потішити. А тепер по суті, яке владі собаче діло до мого, наприклад, будинку збудованого у "клятому совку". То спадщина "злочинного режиму".
3. Чудо Юдо / 26 серпня 2021, 22:18
«Не дуже хороші новини від міністра фінансів Марченко
За словами чиновника, громадянам України не варто розраховувати на пенсію, якщо вона не буде включати накопичень в Недержавних пенсійних фондах.»

Я і раніше це підозрював, а тепер ще й міністр фінансів це підтвердив.
Тепер у мене цілком логічне питання виникло: а на**я я плачу тоді пенсійні внески щомісяця?
4. orakul / 27 серпня 2021, 12:34
3.Чудо Юдо
«Я і раніше це підозрював,»

Ну ти таки чудний. Вже навіть тут сто разів писалось, що майдан включив "зелене світло" для тотального винищення українців і заволодіння їхнею землею. А ти все щось підозрюєш. На тобі анекдот в тему.

Разговаривают трое приятелей, обсуждают своих жён. Один говорит:
— У меня есть подозрение, что моя мне изменяет с полицейским.
— С чего ты взял? — спрашивают его двое других.
— Да потому, что я как-то у нас на постели пуговицу от их формы нашёл.
— А у меня есть подозрение, — говорит второй, — что моя жена изменяет мне с флейтистом.
— Почему ты так решил?
— А я как-то пришёл домой и обнаружил в нашей постели флейту. Представляете?
— А я вот уверен, что у моей жены любовник — железнодорожник, — говорит третий.
Его спрашивают:
— Откуда знаешь?
— Потому что однажды я пришёл домой, смотрю, а у неё в постели —железнодорожник.
5. orakul / 27 серпня 2021, 12:40
Кагал все робить демонстративно відкрито. Ось тобі інфа від одного із іхніх представників. Скажи потім, що Ціля тебе не попереджала. Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації