Вхід | Реєстрація

Рада проголосувала за законопроект про великий Державний Герб України

Рада проголосувала за законопроект про великий Державний Герб України

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков скликав на День Незалежності України 24 серпня позачергову сесію парламенту. У цей святковий день парламентарії прийняли в першому читанні законопроект про великий Державний Герб України, який раніше запропонував прийняти президент України Володимир Зеленський. "За" прийняття за основу законопроекту проголосували 257 депутатів.

Перед засіданням глава держави зазначив, що проект Великого державного герба сьогодні повинен був представляти перший президент Леонід Кравчук.

– Я хочу, щоб ми зараз його підтримали. Це дуже важливо. Це його ідея. Його мрія. Я думаю, що він заслуговує такої підтримки, ваших оплесків. Нехай буде здоровим. А така держава, як Україна, точно заслуговує ще один символ, - сказав Зеленський.

Але самого Кравчука не було в Раді. Також перший президент України був відсутній на військовому параді.

На позачерговій сесії зареєструвалися 271 народний депутат. Думка депутатів з приводу необхідності даного великого Герба розділилися. Так, депутат Микола Княжицький від фракції "Європейська солідарність" зазначив, що фракція не буде підтримувати даний герб через рядок історичних нестиковок, присутніх на зображенні герба.

Глава фракіціі "Європейська солідарність" Ірина Геращенко підтримала колегу по партії, зазначивши, що Україні досить малого герба - тризуба.

У той же час представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук зазначив, що за 25 років так і не було прийнято великий Державний Герб і попросив депутатів підтримати законопроект.

В результаті голосування, 271 народний депутат проголосував "За" ухвалення законопроекту про великий Державний Герб України.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2021, 15:12 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації