Вхід | Реєстрація

День Красного: короваї для спонсорів та каша для всіх

День Красного: короваї для спонсорів та каша для всіх

У селі, що поряд з Кобеляками, гучно відзначили своє маленьке унікальне свято.

Є в Україні традиція, згідно з якою кожен, навіть найменший населений пункт, відзначає своє «особисте» свято — День міста і села. Кобеляцька громада не є виключенням. От у цьому році по різних населених пунктах люди, які там живуть, збиралися, аби відсвяткувати.

Відзначали день села і в Красному. Не дивлячись на той факт, що вже немає самостійної сільради, старости та інших владних атрибутів, люди організувалися без сторонньої допомоги чи вказівки.

Щоправда, екс-сільський голова Анна Зайченко, яка була ведучою святкового дійства, відзначила, що в цьому році надзвичайно активними були спонсори. Ними виступили місцеві аграрії — від «Добробуту» до фермерів, котрі обробляють зовсім невеликі земельні ділянки.

Кобеляцька міська влада теж не залишилася осторонь. Анна Зайченко відзначила не лише зусилля влади з організації спонсорів. За її словами, із міського бюджету оплатили кілька годин роботи ігрових атракціонів для сільських дітей. А також придбали святковий фейєрверк. Його особисто привіз і  запустив депутат Василь Фещенко. Він же вручив Анні Зайченко подяку від міського голови за активну участь у житті села. У якості зустрічної люб’язності Фещенко отримав свіжовипечений коровай.

Не залишився без святкової випічки й інший депутат міськради Анатолій Таранушич. Він представляв не лише владу, а й агрофірму «Добробут». За кошти цього підприємства були придбані нові костюми для місцевих артистів.

Взагалі протягом усього дня в залі будинку культури, де проходив концерт місцевих учасників художньої самодіяльності, та поряд з ним, де торгували, виставляли свої доробки, танцювали і стрибали на батутах, панувала атмосфера спокою та доброзичливості.

За концертом спостерігали близько двохсот краснян та гостей свята. У всякому випадку, глядацький зал Будинку культури був заповнених вщерть.

На сцені традиційно виступали виключно місцеві артисти. Таких у Красному вистачає. На сцену виходили ансамблі «Краснянський лісапетний батальйон» та «Червоні маки». Баяністку Валентину Гармаш навіть викликали «на біс». Шалений успіх у публіки також мали танцювальні номери у виконання місцевих школярів та гумористичні сценки, у яких взяли участь Ірина Письменна, Алла Донець та Яніна Ярина.

Завершилося свято пізно ввечері запальною дискотекою та фейєрверком.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 серпня 2021, 16:45 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації